Uudse techwear rõivabrändi Spekter Technologies kogu tootmistsükkel leiab aset Eestis. “Esitlesime Tallinn Design House’is uute disainerite kuu raames Marsi koloniseerimise ideest inspireeritud oma esimest rõivakollektsiooni 2019. aasta oktoobris. 2019. aasta lõpus saime ülemaailmsel disainikonkursil International Design Awards pronksi ja sattusime ühele pulgale sellise brändiga nagu Tommy Hilfiger,” tutvustab disainer brändi tausta.

Esimene kollektsioon nimega Mars Collection kajastab brändi globaalset ambitsiooni saada esimeseks interplanetaarseks rõivabrändiks: “Meie visioon seisneb selles, et esimesed Marsile jõudnud asunikud kannavad eesti brändi Spekter riideid.”

Spekter positsioneerib end kaubamärgina, mis valmistab tulevikuriideid inimestele, kes pole valmis tegema kompromisse praktilisuse, tehnoloogilisuse ja ilu vahel. Futuristlikud elemendid on kollektsioonis ühendatud klassikalise lõikega, seega sobivad riided nii julgetele linnaninjadele kui ka ülikonna kandjatele.

Kollektsioonis on kasutatud põhjamaade sõjatööstuses levinud membraankangaid, magnetlukke, transformeeritavaid detaile, aga ka fluorestsentseid materjale, mis helendavad pimeduses. Kaubamärgi DNAks nimetab disainer märksõnad sex, future ja secret.

Spekter Technologiesi sihtturuks on peamiselt Saksamaa, aga brändi veebilehe kaudu toimub esmamüük ka väljapoole Euroopa Liitu ja USA-sse.