Fotogeenilisus ei tähenda ainult ilusat nägu. Tuleb välja, et on olemas mitmeid praktilisi nippe, mis muudavad pildistamise protsessi küll veidi pikemaks, kuid tulemused on see-eest suurepärased. Alates sellest, missuguse nurga all peaks sinu nägu kaamera nurka arvesse võttes olema ning missugust sõna peaksid pildistamise hetkel lausuma, et tuua esile perfektne naeratus (purustame küll unistuse, aga see ei ole inglisekeelne tuntud „cheese“!), jagame sinuga järgnevalt kümmet nutikat nippi, mis aitavad garanteeritult saavutada kaunid fototulemused. Jah, see sõber, kes alati piltidel veatu välja näeb, saab endale kohe sinu näol tugeva konkurendi.

Loe edasi ja jäta need nipid meelde, et olla järgmisel korral kaamerasilma ette minnes sajaprotsendiliselt valmistunud.

Pööra kaamerale vasak näopool

Enamik inimesi teab, missugune on nende „hea külg“, kuid hiljuti avaldatud teadusuuringu ja moefotograaf Garance Dore sõnul on enamik inimestel just vasak näopool atraktiivsem. Harjuta poseerimist peegli ees, et just see parim nurk leida.

Ütle inglisekeelse sõna „cheese“ asemel hoopis „Thursday“

„Cheese“ loob võltsina näiva naeratuse, kuid „Thursday“ lõdvestab näolihaseid. Kui huuled on vaid kergelt üksteisest eemal, loob see õrnema ja loomulikuma tulemuse.

Tee „punaste silmade vastast“ trikki

Kui vaatad vahetult enne pildi tegemist korraks otse eredasse valgusesse, siis see kahandab sinu pupille, mis aitab vältida fotodel punaste silmade teket. Seega kui kasutad välguga telefonikaamerat või hoopis profifotoaparaati, tee kindlaks, et vaataksid enne pildi tegemist korraks mõnda teist eredat valgusallikat.

Hoia keel hammaste taga

Kui hoiad pildistamise ajal keelt täpselt hammaste vastas, aitab see vältida ebaloomulikult laia naeratust. Pea ka meeles, et naerataksid oma silmadega – see tekitab tõeliselt õnneliku välimuse. Eksperdid on ka leidnud, et kui püüad alguses naermist teeselda, aitab see ideaalselt sillutada teed siira naeruni – siinkohal võib fotograaf sind tõeliselt aidata.

Püüa olla lõdvestunud

Sa juba tead, kuidas see toimub. Mida ebakindlam ja rohkem pinges sa fotol oled, seda rohkem on seda ka väljapoole näha ning seda halvem tuleb ka tulemus. Kui see tähendab, et sul võtab fotokaameraga kohanemine aega, siis luba endale see aeg. Kiireks lahenduseks on hea vahetult enne foto tegemist silmad sulgeda, seejärel need avada ning koheselt püüda naeratada nii siiralt kui võimalik.

Ole fotosid kärpides ettevaatlik

Kui täispikkuses foto postitad, on parem hoiduda keha-või näoosade fototöötlusprogrammidega „parandamisest“. Püüa poseerides mõelda läbi iga kehaosa asend, et näeksid välja sihvakas ja kaunis.

Kui fotol istud, tee kindlaks, et kaamera asetseks kõrgema nurga all

Kui istud, palu fotograafil sind pildistada ülevaltpoolt. Pööra pea kergelt suunaga üles kaamera poole, et rõhutada lõuajoont. Dore sõnul on ülevaltpoolt tehtud fotod tõeliselt kaunid.

Ära seisa kaamerale kõige lähemal

Kui oled fotol mitme inimesega, siis ära kindlasti seisa kaamerale kõige lähemal, kuna näed siis teistest ebaloomulikult suurem välja. Selle asemel peaksid grupifotodel kõik inimesed kaamerast võrdsel kaugusel olema. Vabandust, sõbrad.

Kalluta pead kaamera suunas

Kui pead kergelt kallutad, loob see fotodel kaunima tulemuse kui otse kaamerasse vaatamine, kuna see loob sinu näojoontele rohkem sügavust. Tere, põsesarnad!

Leia oma parimaid külgi rõhutav nurk

Moeblogijad Chriselle Lim ütleb, et täispikkuses fotod, mis on kergelt altpoolt pildistatud, muudavad sind visuaalselt pikemaks ja sihvakamaks.

Allikas: Who What Wear