Usume, et meie ilutoodete valikust leiab igaüks endale selle sügise lemmiktoote.

Kosutust kreemipurgist

Sügisene aeg kujuneb välise ilu hoidmisel suureks väljakutseks, kuna õues on jahe ja tuuline, toas aga soe ja liigagi kuiv. Sise- ja välistemperatuuride kontrasti tulemuseks võivad olla kuiv, ketendav ja punetav näonahk. Seetõttu tuleks kindlasti üle vaadata oma seerumid ja kreemid. Kreemid peavad olema toitvad, niisutavad ja kaitsma väliskeskkonna mõjude eest. Rasusele, kuid siiski talveperioodist tundlikule nahale tasuks otsida niisutavaid kreeme ja kuivale/tundlikule nahale toitvaid kreeme.

Nahka tasub koorida

Talvega aeglustuvale ainevahetusele vaatamata vajavad nii nägu kui keha koorimist. Koorivaid protseduure võiks ette võtta kord-kaks nädalas. Vastavalt nahatüübile tasub kasutada peeneteralisi või terakesteta ensüümkoorijaid. Viimased on oma toimelt nahale õrnemad ja sobivad seetõttu eelkõige tundlikule (ka kuivale ja põletikulisele) nahale.

Maskid ette!

Talvises nahahoolduses tuleb erilist rõhku pöörata naha korralikule puhastamisele. Puhastusgeel või -vaht sobib normaalsele või segatüüpi, suurepoorilisele nahale, puhastuspiim aga kuivale, õhukesele, peene tekstuuriga nahale. Geelid ja piimad loputatakse üldjuhul veega maha, misjärel tuleb lõppviimistlus viia läbi toonikuga. See eemaldab mustuse ja kraanivee jäägid ning tasakaalustab naha pH-taseme. Siis on nahk valmistatud ette seerumi-kreemi vastu võtmiseks. Kreemidest on soovitav kasutada päeval niisutavaid ja kaitsvaid ning õhtuti toitvamaid kreeme. Kord nädalas oleks hea nahka energiasüstina intensiivselt niisutada ja rahustada mõne näomaskiga.

Tähelepanu ka kätele-jalgadele!

Jahe tuul ja õhuniiskuse langus põhjustavad veekadu ka kätenahas, mis võib muutuda kuivaks, karedaks ja punetavaks. Kuna seebid ja muud pesuvahendid kuivatavad nahka veelgi, vajavad käed talvel väga tõhusat kätekreemi. Vähemalt kord nädalas tasuks ka jalgade eest hoolitsemisele enam aega ohverdada, alustades jalavannist ja küünelõikusest, lõpetades niisutava kreemiga.
Pikemalt väljas viibides on oluline kaitsta ka huuli rasvasema, hügieenilise huulepulgaga.

Kaunite kiharate heaks

Koduses juuksehoolduses tuleks rohkem rõhku pöörata taastavatele-niisutavatele maskidele, juukseseerumitele ja soojadele õlimähistele – juuksed on väga tänulikud, kui neid hellitada. Levinum viis, kuidas juukseõli kasutada, on kanda seda niisketesse juutsesse pärast pesu. Õli võib lisada ka juuksevärvi, šampooni või palsami sisse, et see toote omadusi võimendaks. Ühtlasi ei tohiks unustada, et sügistalvel on müts asendamatu juuste kaitsja külma ja tuule eest. Õhku läbilaskev müts säilitab juuste kohevuse ega suru hommikul tehtud soengut peadligi.

Lisaks tasub turgutada immuunsüsteemi toidulisanditega, juua piisavalt vett ja hoiduda stressist!

Jaga
Kommentaarid