Munades on rohkelt biotiini, väävlit ja proteiini ja see trio tugevdab juukseid tõhusalt, banaan ja avokaado toidavad ja niisutavad. Sega üks kooritud ja purustatud banaan ühe kooritud ja purustatud avokaadoga ja miksi sisse vispeldatud muna. Kanna juustele ja peanahale ja lase vähemalt 15 minutit mõjuda ning seejärel loputa.

KAHJUSTATUD JUUSTE RAVIKS vajad oliivõli ja äädikat

Kahjustatud juustele mõjub tõhusalt segu oliivõlist ja äädikast. Sega kaks supilusikatäit kvaliteetset oliivõli ühe teelusikatäie äädikaga. Masseeri peanahale ja juustele ja kata juuksed dušimütsi või rätikuga. Lase mõjuda vähemalt 30 minutit ja lõpeta oma tavapärase pes-palsam-loputus rutiiniga.

LOKKIS JA/VÕI KÕÕMAGA JUUSTELE saad abi kookosõlist ja vedelast mees

See hooldus sobib lokkis juuste omanikele, kelle kiharatest kaob proteiin ja niiskus hõlpsamalt ning ka neile, kel mureks kõõm. Kookose-meemaskist saad koheselt abi. Sega supilusikatäis kookosõli supilusikatäie vedela meega (mõlemad võiksid olla puhtad ja ehedad) ja soojenda segu, et see oleks võimalikult vedel. Kanna segu juustele ja mässi juuksed rätiku sisse sooja. Hoia vähemalt 30-40 minutit ning seejärel pese ja loputa.

KOHEVAKS JA LÄIKIVAKS teeb juuksed õlu

Õlleloputus annab juustele läike ja kohevuse ning mõjub sügavpuhastavalt, eemaldades juustest kõikvõimalikud tootejäägid. Tumedapealistele sobiks tume õlu ja heledapäistele hele. Tee juuksed õlleseks, masseeri seda ka juuksejuurtele, lase mõned minutit mõjuda ja loputa.

JUUSTE JA PEANAHA NIISUTAMISEKS sobib ka hapukoor ja maitsestamata jogurt

Piimhappest ja ensüümidest punnis naturaalne jogurt ja hapukoor niisutavad korralikult nii juukseid kui peanahka. Kanna poole tassi hapukoore ja poole tassi jogurti segu ühtlaselt juustele ning lase 20 minutit mõjuda. Loputa esmalt sooja ja siis külma veega.

SÄRAMA saad juuksed õunaäädikaga

Õunaäädikas on üks parimaid looduslikke ilutooteid ja see sobib ka kõigile juuksetüüpidele. Sega õunaäädikas veega ja kanna juustele. Lase mõned minutit mõjuda ja loputa. Vee ja äädika vahekorra saad aja jooksul tunde järgi paika panna, alustada võid 50/50.

Allikas: allwomenstalk.com