Pakkumine telefonis vestelda on parim viis kellelegi eemalt abiks olla ja isegi kui ta ei soovi kõne teha, on tal teadmine, et oled tema jaoks olemas.

"See kõlab nagu kõige hullem päev üldse. Mul on nii kahju."

Kui kellelgi läheb halvasti, võib olla meie esimene instinkt süstida neisse positiivsust, aga kõik-on-ju-hästi suhtumine võib jätta mulje, et tema probleem on ju tühine ja ta ei peaks selle pärast kurb olema. Näita hoopis, et nõustud temaga ja mõistad, miks ta end niimoodi tunneb.

"Anna teada kui saan sinu heaks midagi teha ja kuidas saaksin sind kõige paremini aidata."

Tahaksid talle kohe appi tormata, nõu anda ja kõik tema mured ja valu minema viia, aga anna talle aega ise abi paluda kui ta selleks valmis on. Vahel tahame me esmalt oma mures ise marineerida ja alles siis sõpradele toetuda. See sõnum annab märku, et oled abiks niipea kui vaja.

"Mõtlen sulle! Tea, et olen siin."

Anna märku, et oled tema inimene ja tema jaoks olemas. See ilus sõnum on talle suuremaks toeks kui arvatagi oskad.

"Kas tahad mu nõu või lihtsalt, et sind ära kuulaksin? Teen rõõmuga emba-kumba."

Mõnikord me tahame, et meile antaks nõu ja teinekord lihtsalt auru välja lasta. Ära torma abi ja arvamust andma seal, kus seda pole palutud ja anna valikuvõimalus, kas ta vajab sind nõustaja või lihtsalt kuulaja rollis."

"Tahaksin sind juba näha! Võime hiinakat tellida ja mõnd su lemmikut Julia Robertsi filmi vaadata."

Jagades lõbusaid ühiseid mälestusi ja tegevusi süstib su sõpra elevust ja rõõmu, et lisaks kõigele tema elus praegu toimuvale on tal alles mõnusad hetked kalli sõbraga, kes tema vajadusi hästi tunneb.

"Sa oled badass superstaar, inspireerid mind iga päev ja mul on vedanud, et sind tunnen!"

Tuleta talle meelde kui tubli, vapper, tugev ja ilus inimene ta on. Kui meil on raske, oleme kõik ära teeninud ekstrakomplimendid ja ergutuse.

"Sul ei peagi praegu kõiki vastuseid olema. Küll kõik aja jooksul paika loksub."

Natuke etem kui tuim "kõik saab korda", märguanne talle, et asjad ei lahene alati ühe päevaga ega isegi nädalaga ning kõigele tuleb anda aega. Rõõmsam aeg ootab ees!

Allikas: bustle.com