Kuldnõela nominatsiooni valguses tundub moelooja jaoks ainuõige aeg tuua viimaste kollektsioonide kõige tähenduslikumad komplektid ja rõivad moefännidele näitamiseks Eestis. “Kuigi minu igapäev möödub meie Londoni stuudios, inspireerib Eesti, lapsepõlves vanaema kõrvalt õpitud käsitöö ning soov esindada enda kodumaad uhkusega mind igapäevaselt ka siin kaugel,” ütleb Einer.

Roberta Einer on luksusrõivaste brändi looja, olles õppinud nii Central Saint Martinsi kui Westminsteri Ülikoolis. Ta on olnud intern Mary Katrantzou ja Alexander McQueeni moemajas, aga töötanud ka Balmainis. Roberta enda bränd on tegutsenud 11ndat hooaega, luues eksperimentaalseid, luksuslikke naiste rõivaid, keskendudes tekstiilidele ka traditsioonilistele couture-tehnikatele. Tema loomingut iseloomustavad mängulised kaunistused, üllatavad värvikooslused ja käsitööna valminud tikandid, et luua julget ja naiselikku esteetikat. Teiste seas on Roberta teinud koostööd Christian Loubutini, Naomi Campelli ja Vansiga.

Roberta Eineri emotsionaalne, aus ja isiklik Kuldnõela kollektsioon on tagasivaade tema viiele tegevusaastale ning kokku pandud selle põneva aja tähistamiseks. Tema moeetendust saab näha Kuldnõela gala raames Anne & Stiili veebi vahendusel teisipäeval, 20. oktoobril, algusega kell 18:00.