2. Müsli- ja proteiinibatoonid. Esiteks maksavad need palju ja teiseks on need suhkrut täis. Need tervislikumad, mis pole suhkrut punnis, maksavad veel rohkem. Edukalt saad ahjus teha ise enda tervislikud müslibatoonid ja need siis nädala jooksul iga päev kotti kaasa pista.

3. Küpsetussegud. Muffinite, keekside, pitsapõhjade, plaadikoogi ja veel mitme küpsetise tegemiseks saad mugavalt haarata kaasa valmis segu... Aga on see tõesti vajalik? Jahu, muna, küpsetuspulbri, või ja muude koostisosade ise kokku miksimine ei ole eriline tuumateadus, samuti saad nii ise reguleerida suhkru kogust.

4. Valmis võileivad. Kolm eurot selle eest, et keegi on kahe saia vahele pannud ühe singiviilu, ühe juustuviilu ja ühe närtsinud salatilehe? Selle kohta öeldakse, et rumalatelt tulebki raha ära võtta.

5. Peotarbed. Mugav on osta kõik ühest kohast ja kui nädalavahetusel on pidu tulemas, tahavad õhupallid ja tordiküünlad iseenesest korvi hüpata, aga igasuguseid peotarbeid on mõttekam osta spetsiaalsetest kauplustest, kus on esiteks valik laiem ja teiseks hinnad sõbralikumad. Toidupood teab, et kiirustad ja oled meeleheitel... ja maksad selle eest rohkem.

6. Eellõigatud ja pakendatud puu- ja juurviljad. Tee teene enda rahakotile ja meie planeedile ja ära maksa mitmekordset hinda selle eest, et keegi on sinu eest arbuusi ja kartuleid tükeldanud ja selle plastmassi ja kile sisse pakkinud.

7. Salatikastmed. On pööraselt palju vastupandamatult häid salatikastme retsepte ning sul pole mingit vajadust osta lisaainete- ja kalorirohkeid kastmeid toidupoest, lihtsalt selleks, et need pärast üht kasutuskorda su külmiku uksetaskus ruumi võtaksid.

8. Eellõigatud vorst ja liha. Jällegi, su ajakulu on väike võrreldes sellega, kui palju maksad rohkem selle eest, et keegi on töö juba ära teinud. Viis singiviilu plastpakendis ei ole väärt hinda, mida selle eest küsitakse.

9. Pudelivesi. Kas keegi tõesti ostab 2020. aastal veel pudelivett? Miks ometi? Pudelivesi võib maksta kuni 1000 korda rohkem kui täoiesti puhas ja joodav kraanivesi, rääkimata plastiku raiskamisest. Osta endale taaskasutatav pudel, täida see enne kodist lahkumist ja võta kaasa.

10. Mittehooajalised viljad. See, et detsembris müüakse maasikaid, ei tähenda, et peaksid neid siis ostma. Püüa alati osta hooajalist ja kohalikku kaupla, et saada oma raha eest nii õige maitse kui hulgaliselt vitamiine.

11. Sünnipäevakaardid ja kinkekotid. Mõlemad maksavad toidupoes keskmiselt 2-3 eurot, mis on kokku kuni 6 eurot ja kui käid kuus näiteks kolmel sünnipäeval, võid arvutused juba ise teha. Proovi kasutada kodus pakkepaberit ja teha kaardid ise ning kui selleks tõesti mahti pole, leiad oluliselt soodsamaid peotarvete ja pudi-padikauplustest.

12. Patareid. Esiteks oleks mõistlikum kasutada taaslaetavaid akusid, teiseks leiad laiema valiku näiteks ehituspoest.

Allikas: womansday.com