Kogu inimkond ületab hetkel ühte sellist suurt ookeani. Liikudes läbi tundmatute territooriumite, järgmisesse uude ajastusse, kindel oma jõus ja tehnoloogias, kuid ikkagi jäädes üllatudes alla oma nõrkustele ja võimetusele valitseda hetke.

“Kollektsioon “Siin on Draakonid” algas väga tumeda ja kergelt gootilikuna, kuid lõpuks muutus siiski järjekordselt minuks endaks. Pärast kõiki neid musti ja beeže kleidirivisid, mida ma oma karjääri jooksul teinud olen, ei resoneeru ma enam kuidagi millegi liiga monokroomse, minimalistliku, dramaatilise või depressiivsega. Ma tahan näidata ilu ja rõõmu. Nii et see kollektsioon on nagu mobiiliga Instagrami klõpsatud juhuslik pilt minu elu hetkeseisust. Lõbus, värviline, ja mitte liiga tõsiseltvõetav, mis puudutab hirmu omaenda draakonitega silmitsi seismise ees. See siin on segu Jaapani siidimaali ja keskaegsete maakaartide esteetikast, seiklustest, muinasjuttudest, kangelastest, usust, lootusest, armastusest ja usaldusest tuleviku vastu, mida oskab näidata vaid sümboolika Taro kaartidel. Mõned prindid jutustavad eepilisi lugusid, nagu illustratsioonid Grimmide muinasjuturaamatus või tasemel arvutimängus. Näiteks eepos teekonnast tundmatule maale, kus purjelaeva jälitab hiiglaslik meremadu või tüdruku ja draakoni armastuslugu, mis algab draakoni põletatud külakirikuga ja lõpeb valsi ning lahingulipu katkimurdmisega. Igal juhul, ma polnud iid-ammu midagi joonistanud ja mul oli neid printe tehes ääretult lõbus!” kirjeldab Riina Põldroos värske kollektsiooni valmimist.

Üks osa kollektsioonist koosneb originaalprintidega lihtsalõikelistest rangelt sümmeetrilistest kleitidest, jakkidest ja kimonotest. Teine osa on suured monumentaalsed drapeeritud ebasümmeetrilised “lahingulaeva” kleidid. “Ma pean väga oluliseks täpselt skulptureeritud lõikeid ja värvi. Mulle meeldib toone omavahel kõrvutada ja peenelt maitsestatud koloriidid on selle kollektsiooni esteetika väga tähtis osa.”

Enamuse oma loomingulisest teest on Riina Põldroos loonud kleite vaid eraklientidele, kuid viimaste aastate jooksul on lisandunud ka väikeseeriad. Alates 2019. aastast on võetud kindel suund ka ekspordile. Tänaseks müüakse läbi Milanos asuva showroom'i Riina Põldroos pret-a-porter kollektsiooni juba kolmel kontinendil. Näiteks Milanos, New Yorkis, Pariisis, Saudi Araabias ja Kuveidis.

Riina Põldroos on eesti moekunstis tegutsenud juba üle 20 aasta. Ta on tuntud oma kergelt õhulise, naiselikult terava ja muinasjutuliselt unistava stiili poolest. Loomingu ilu tuleb igatsusest puutumata sügava metsiku looduse ja muinasjuttude järele keset pragmaatilist urbanistlikku keskkonda. Kaubamärk koosneb põhiliselt õhtukleitidest ja kokteilkleitidest, järjest suurem osa kollektsioonist on mõeldud igapäevaseks kandmiseks. Riina signatuuresemed on sametaplikatsioonidaega kleidid ja topid. Viimastel hooaegadel on lisandunud ka originaalprindid ja erikujundusega kangad.

Riina Põldroosi Kuldnõela kollektsiooni saab Tallinn Fashion Weeki raames näha teisipäeval, 20. oktoobril Anne & Stiili veebis ning PROTO avastustehases toimuval galal kohapeal.