Märg juus on veniv ja eriti tundlik, nii et otse pärast dušši kammiga juuste sakutamine teeb rohkem kahju kui kasu. Osta spetsiaalne märgadele juustele mõeldud hari või laiade piidega kamm. Mis veel parem: harja või kammi juuksed sellega läbi juba duši all, samal ajal kui palsam on veel juustes.

Patt 2: püsiv krunn või hobusesaba

Paljudel meist ja tõenäoliselt ka sul on harjumus oma krunn või hobusesaba alati ühele kõrgusele siduda. Teeme seda automaatselt ja mõtlemata. Tegelikult võib pidev surve ainult ühes kindlas juuksepiirkonnas juuksekarva kulutada ja selle isegi katkema panna. Muuda juuste kinnisidumise asukohti ja kasuta ka siis selleks juuksesõbralikke patsikumme.

Patt 3: märgade juustega magama heitmine

Lihtne on niisked juuksed punutisse või krunni sättida ja magama minna, et siis mõnusalt lokkis juustega ärgata. Kui sul on aga näideks soodumus kõõma tekkeks, on see suur viga, sest niiske keskkond mitu-mitu tundi sooja padja vastas on suurepärane keskkond seeninfektsiooni tekkeks. Pese juukseid paar tundi enne uneaega või föönita juuksed enne vähemalt keskmiselt kuivaks.

Patt 4: liiga palju proteiinihooldust

Proteiinist punnis juuksemaskid aitavad blondeeritud ja kahjustatud juukseid parandada, kuid su juuksed vajavad ka niisutamist. Ainult proteiiniga toodete kasutamine muudab juuksekarva kuivaks. Kasuta juuksemaski vaid umbes kord nädalas ja ka siis proovi vaheldumisi niisutavat ja proteiiniga hooldust.

Patt 5: kasutad UV-kaitset vaid suvel õues

Juuksed vajavad UV-kaitset samamoodi nagu nahk ja seda mitte ainult väljas käies. Kui tahad, et su juuksevärv püsiks värskena, peaks kaitsesprei olema osa su igapäevarutiinist, isegi kui istud vaid siseruumis.

Patt 6: värvid juukseid alati üleni

Kui juuksevärv on välja kasvanud, on mugav kiusatus juuksed üleni värviga katta, kuid püüa seda vältida. Piisab vaid väljakasvanud osa värvimisest ja nii ei kata ega kuivata sa kogu juust pidevalt üleliigse värvikihiga.

Patt 7: kasutad alati sügavpuhastavat šampooni

Laki- ja soolaspreide eemaldamiseks on see suurepärane valik, aga sügavpuhastav šampoon ei peaks olema iga su juuksepesu loomulik osa. Sügavpuhastamine kuivatab aga juukseid ja uhub neilt minema ka loomulikud õlid, mis juukseid kaitsevad ja tervena hoiavad. Kasuta sügavpuhastavat toodet kord-kaks kuus ja sellele järgnegu alati niisutav palsam või mask.

Patt 8: sa föönitad ilma otsikuta

Föönile kinnitatavad otsikud pole ainult selleks, et tuult suunata või juukseid erimoodi stiliseerida, vaid need tekitavad ka distantsi su juuste ja fööni kuumade metallosade vahele, mis võivad hetkega su juukseid kõrvetada.

Patt 9: sa föönitad liiga kuumalt

Föön ei pea olema ülemäära kuum, ka kergelt jahedam õhk kuivatab juukseid edukalt ja samas ei kuivata su juukseid nii palju kui seda teeb täiskuumusel föönitamine. Ükski ekstreemsus pole juustele hea ja kuumus kindlasti mitte. Kõige parem on juustele loomulikult õhu käes kuivamine, nii et kui sul kuhugi kiiret pole, eelista alati seda varianti.

Patt 10: sa ei kaitse juukseid kloori eest

Ehk oled tähele pannud, et pärast pikka spaanädalavahetust tunned end puhanuna ja nahk on mõnus, aga juuksed kuidagi mannetud? Kloor kuivatab juukseid ja otse klooriveest sauna minemine väsitab juukseid niisamuti. Meie soovitus: kanna juustele kaitsvat õli ja seo need siis tihedasse krunni. Õli loob barjääri kloori ja juuste vahel, saunasoojuses mõjub see aga kosutava juuksemaskina.

Allikas: glamour.com