... või teed, kui see on sinu eelistus. Esmalt säästad kodus lemmikjooki tehes, mitte seda kohvikust kaasa ostes väga palju raha, teiseks on teadmine, et saad iga kell end oma kodus kuuma joogiga poputada lihtsalt väga kosutav.

Korralik garderoob

Sa ei vaja suurt sissekäidavat garderoobtuba ega pööraselt kalleid lahendusi, aga viis, kuidas oma rõivaid ja aksessuaare hoiustad, peab olema sinu jaoks nii mugav ja praktiline kui võimalik. Sul võiks olla piisavalt riputamisruumi oma pintsakutele, pluusidele ja kleitidele ning koht, kuhu voltida kudumid ja teksad. Pesu sorteeritud kategooriate järgi, samuti sokid ning kodu-, trenni- ja ööriided. Eraldi riiul käekottidele, sahtel päikeseprillidele ja muudele ehetele-aksessuaaridele. Kui igal asjal on oma kindel ja loogiline koht, ei lähe garderoob nii kergesti segamini ja leiad asjad alati üles, ehk siis: sul on alati midagi, mida selga panna!

Usaldusväärne tolmuimeja

Selline, mis ka päriselt kogu tolmu kätte saab ja mille kasutamine on sinu jaoks kiire ja mugav. Robottolmuimeja võiks olla su parim sõber, aga kui sa selleks vajadust ei näe, pole midagi mugavamat varstolmuimejast, mille saad pärast kasutamist lihtsalt tagasi laadimispesasse torgata. Ei mingit juhtmega masina enda järel lohistamist ja sellele igas toas uue pistikupesa otsimist.

Korduvkasutatav veepudel

Võta vesi endaga alati pudelis kaasa, et sa poleks kunagi sunnitud ostma poest pudelivett. Kodus võiks köögis või öökapil olla näiteks korduvkasutatav kõrrega tops, et sul oleks alati meeles pidevalt vett juua. Mõlemad võivad olla nii plastikust (kuid siis jälgi, et tegu oleks mürgivaba plastikuga), klaasist kui näiteks roostekindlast terasest.

Vähemalt üks kunstiteos, mida sulle meeldib imetleda

Oma isiklikku ruumi võiks dekoreerida mitte ainult trendiesemetega, vaid kunstiga, mis sulle ka midagi tähendab ja sind liigutab. Mõni lemmikillustratsioon või kallim maal, reisilt kaasa toodud käsitöövaas... Olgu see mis iganes, aga sinu kodu kaunistused võiksid olla ka sinu hingele.

Lemmik tervislik kokaraamat

Raamat, millest saad alati mõtteid ja inspiratsiooni, mida valmistada endale, oma perele või külalistele. Retseptid võiksid hoolida su tervisest, aga olla ometi vastupandamatult maitsvad ja boonus, kui sama raamat sisaldab mitmeid kategooriaid: hommikusöögid, pearoad, suupisted, magustoidud.

Ilusad veiniklaasid

Kui sa veini jood, loomulikult. Komplekt kvaliteetseid ja kauneid veiniklaase võiks olla igal täiskasvanul kapis olemas, et kallist veini vääriliselt serveerida, lisaks näevad need kaetud laual imekenad välja.

Töönurk

Isegi kui töötad tegelikult kodust väljas, võiks kodus olla koht, kus saad vajadusel tööasjadele keskenduda. Või isegi mitte tööasjadele: võib-olla on su hobiks kirjutamine või kalligraafia, ehk armastad inimestele kaarte teha ja saata. Mis see vajadus ka poleks, on hea, kui sul on oma koht, kus rahulikult toimetada ja kus kõik selleks vajalik on käe-jala juures.

Kergesti kasutatav blender

Blender pole lihtsalt blender, see peab olema kiirelt jamugavasti kasutatav ja hõlpsasti puhastatav, muidu kaob tuju smuutisid teha üsna kergesti. Suurepärased on kompaktsed blendrid, millega saad hommikul endale smuuti teha ja selle sama blendritopsiga tööle kaasa haarata. Meil pole alati meeles piisavalt värskeid puu- ja juurvilju süüa, nii et smuuti on selleks suurepärane kiire ja mugav võimalus.

Kvaliteetne voodipesu

See ei pea olema hirmkallis ja siidist, aga võiks sobida kodu interjööriga ja olla tekile ja patjadele täpselt paras. Ehk siis mitte see, mille kunagi tädilt kingituseks said või vanemate kodust kaasa haarasid. Veedame voodis vähemalt kolmandiku oma elust ja võlgneme endale, et see aeg oleks veedetud ilusas ja mõnusas keskkonnas.

Elus taimed

Kui sa oled üks neist, kes "tapab kõik taimed", pole sa lihtsalt leidnud enda jaoks sobivaimat taime, mille eest sa soovid hoolitseda. Samuti on palju taimi, mis ei vajagi erilist tähelepanu ja ootavad kerget janu kustutamist vaid kord nädalas kui sedagi. Elus taimed on iga kell ilusamad, esteetilisemad ja väärikamad kui nende plastmassist matkijad ja sa väärid neid ka enda elamisse.

Tööriistad

Väike põhiliste tarvikutega tööriistakast peaks olema igas kodus, vahet pole, kas seal elab mees või naine. Oled tugev ja iseseisev ja ei pea iga kord Andresele helistama, et kruvikeerajat laenata või isale helistama, et ta akutrelli tooks. Pisiparandustega saad kodus imeliselt ise hakkama, vaja on vaid õigeid vahendeid.

Reisikohver ja -aksessuaarid

Endast lugu pudav naine peab lugu ka oma esemetest ja pakib need igal reisil võimalikult korralikult. Su reisikomplektis võiksid olla: kohver, suuremat laadi käekott, tualettarvetekott ja väiksemad riidest kotid rõivaste sorteerimiseks, musta pesu eraldamiseks puhtast jne. Nii et pea sa kunagi kõike lihtsalt ühte suurde kohvrisse viskama ja lootma, et leiad sellest kuhjast alati otsitu.

Ilusad küünlad

Kui tulevad külalised või tahad enda jaoks kodus mõnusat meeleolu luua, on küünlad selleks asendamatud. Väike komplekt küünlaid võiks sul alati olemas olla, nii tavalisi teeküünlaid erinevate teeküünlahoidjate jaoks, pikki ja elegantseid kui mõnusaid klaasanumas lõhnaküünlaid.

Efektne ja mõnus vaip

Õigesti valitud vaip annab tervele toale teise hingamise, nii et vali elutuppa selline, mis sobib suurepäraselt ka diivani ja toa ülejäänud stiiliga. Vaip võiks olla nii sile ja pehme, et ka põrandal oleks mõnus istuda.

Allikas: theeverygirl.com