Kümne aasta jooksul on Vähiliidu bussis käinud uuringutel üle 70 000 naise. Nendest 298 on avastatud rinnavähk ning 85% neist varajases staadiumis ja seda on saadud tervistavalt ravida. Kõik see tähendab reaalselt päästetud elusid. Reaalselt võidetud aega lähedastega. Ema. Tütre. Vanaema. Tädi. Õe. Sõbrannaga.

Selleks, et rinnavähi sõeluuringud jätkuksid Eestimaa väikelinnades on vaja uut 3D mammograafi, mis võimaldab varakult avastada rinnavähki igas eas ja ka noorematel naistel. Uus mammograaf teeb rinnast 15 pilti ja diagnoosib vähikolde väga varases staadiumis.

Vähiliidu soov on alustada rinnauuringuid täpsema diagnostikaga, 3D mammograafiga, juba jaanuaris 2021. Praeguse seisuga on mammograafi ostmiseks vaja veel veidi üle 100 000 euro ja kell tiksub!

Kuidas 500 Kleiti kampaaniast osa võtta?

Ettevõtmise eesmärk on koguda kokku 500 kaunist pidulikku kleiti kaunitelt, tugevatelt ja toredatelt Eesti naistelt, need seejärel oksjoni korras maha müüa ning kogu kleitide müügist saadud tulu annetada Vähiliidule.

Iga annetatud kleidiga ootame ka väikest oma käega kirjutatud kirjakest pühendusega uuele omanikule — olgu selleks siis lihtne hea soov, väike lugu sellest, miks kleit kandjale kallis on või midagi muud. Anname heade soovidega üksteisele sel keerulisel aastal jõudu ja inspiratsiooni!

Kleite kogutakse 15. novembrini või 500 kleidi täitumiseni. Kleidi annetamiseks kirjutada 500kleiti@gmail.com või saata sõnum läbi Facebooki, et leppida kokku, kuidas kleidi saab oksjonile toimetada.

Kleitide heategevuslik oksjon toimub 500 Kleiti Facebooki lehel 30. november kuni 6. detsember 2020. Ostetud kleidid toimetatakse uutele omanikele kätte nii kiiresti kui võimalik enne jõulupühi.

Kleitide eest maksmine toimub otse Vähiliidu annetuskontole ja kogu müügist saadud tulu läheb 3D mammograafi ostmiseks.