Ja seejärel tasub muidugi mõelda, milline mantel/kasukas sinu kehatüübiga üldse sobib? Siin tuleme appi meie.

Kui oled pikk…

Sulle sobib ideaalselt midagi šikki ja siluett, mis on sulle natukene suur. Otsi langevate õlakutega ja tagumikku kattev mudel, mida võivad kaunistada ka suured taskud, pilkupüüdev krae või laiad varrukad — kõik detailid, mis pisikeste kehatüüpide puhul kandja “uputaks”.

Kui oled väikseke…

Kui oled alla 160 cm pikkune, on mantlit ostes kõige olulisem silmas pidada, et mudel ei mataks sind enda alla ära. Eelista liibuvaid või lühikesi ülerõivaid, mis ulatuvad maksimaalselt reie keskkohani. Väldi üleliigset kangast, detaile ja suuri mustreid.

Kui sul on suur rind…

Kui sind on õnnistatud suurte rindadega, on ülerõivaste valimine natukene keerukam, sest kogukas jakk võib muuta su visuaalselt suuremaks kui sa tegelikult oled. Trikk on luua selgelt väljajoonistunud, justkui venitatud siluett, mistõttu eelista elegantseid lõikeid, mis on piha juurest kokkutõmmatud, andes sulle liivakellaliku figuuri. Väldi suuri õlakuid, karvaseid kraesid, rindadele õmmeldud taskuid ja väikest mustrit, mis muudab sind laiemaks.

Kui su kehatüüp on “pirn”…

Neile, kelle keha alumine pool on kurvikam, sobib kõige paremini mantel, mis hoiab ka alt natukene laiali — eesmärk on muuta sind visuaalselt pikemaks. Väldi stiile, millel on külgedel suured taskud või vöö ümber liigselt detaile, ning vali A-siluetiga mudel, mis muudab su puusad ja tagumiku kaunimaks, ning midagi, mis ulatub üle põlvede.

Kui oled pikk ja sale nagu modellid…

Kandiliste figuuride puhul on liiga suured ülerõivad riskantne valik, mistõttu tasub lisada kurvikust erinevate detailidega. Vali klassikalise stiiliga mantel, mis muudab su kitsa torso laiemaks ja toob esile keskkoha. Kuna tegu on niivõrd klassikalise mudeliga, on tegemist ka suurepärase investeeringuga, mille puhul pole patt natukene rohkem maksta.

Allikas: Woman & Home