Inimestel langeb tegelikult iga päev juukseid välja ja ilmselt ka palju rohkem kui me arvata oskaksime. “Keskmiselt võid kaotada 50 kuni sada karvakest päevas,” teab juuksestilist Megan Taylor.

Kuigi on selge, et sa ei hakka neid kõiki nüüd ükshaaval üle lugema, siis on teatud mustrid, millele tasuks tähelepanu pöörata. Eelkõige oma juuste ja peanaha tervisele ehk kui ühel hetkel märkad, et sul langeb liiga palju karvakesi välja, saad kiiremini tegutsema hakata.

2. Pea meeles: juuksetekstuur võib mõjutada seda, mis sa arvad, et on juhtumas

Kuigi kõigil langeb päevas 50-100 karvakest välja, võib su juuksetekstuur mõjutada seda, kui hästi seda märgata oskad ja kuidas see välja näeb. “Lokkis juuksed mängivad juuste väljalangemises rolli,” teab juuksestilist Leonardo Manetti. “Kui juuksed langevad ja sul on need sirged, jäävad karvakesed kas riietele või langevad põrandale. Lokkis kiharad jäävad aga ülejäänud juustesse kinni, mistõttu pesupäevadel tundub, nagu neid langeks rohkem, aga see pole tegelikult tõsi. Kui sul on lokkis juuksed ja pesed neid kord nädalas, ole valmis, et näed 300-500 lahtist karvakest peale üht pesukorda.”

3. Testi oma juukseid

Kui muretsed jätkuvalt, siis tee test. “Hea viis juuste väljalangemist testida, on võtta väike salguke puhtaid ja kuivi juukseid ning tõmmata neid allapoole, keskelt otsteni,” soovitab Taylor. “Normaalne on, et mitte ükski või üks-kaks karvakest tuleb välja. Kui neid on rohkem, tasuks uurida edasi.”

4. Su juustest moodustub äravoolu juures “padjake”

Kui käid duši all, kas märkad, et juuksekarvakestest moodustub äravoolu juurde padjake? See on natukene halb, aga siingi tasuks teatud faktoreid arvestada. Kui sa ei kammi juukseid igapäevaselt, sul tekivad pusad, sa just šampoonitasid juukseid või koorisid peanahka, on ilmselt äravoolu juures rohkem karvakesi, sest need langevad korraga välja.

Allikas: mgb