Retinool ehk A-vitamiin

Retinool on üheks efektiivsemaks noorendavaks toimeaineks. Klassikalised retinooliga nahahooldustooted võivad tekitada naha ärrituvust, mis avaldub punetuses, kerges turses ja isegi naha kestendamises. Naha tolerantsuse parandamiseks ja toime tõhustamiseks kasutatakse viimasel ajal vähemärritavaid retinoidide vorme ning seda juba liposoomsel kujul. Tänu viimasele imenduvad toimeained kiiremini ja paremini, ei teki üledoseerimist ega nahaärritusi. Nii peened kui ka sügavamad kortsud muutuvad silmanähtavalt siledamaks, pigmendilaigud heledamaks ja jume ühtlustub tänu retinooli võimele reguleerida melanotsüüdi aktiivsust. Nahk muutub elastsemaks, kuna retinool taastab kollageeni kahjustunud kiude ja stimuleerib uute tootmist.


Antioksüdandid

Antioksüdandid kaitsevad rakke naha vananemist kiirendavate vabade radikaalide kahjustuste eest. Vabad radikaalid tekivad normaalsete kehaprotsesside tulemusena, kuid neid põhjustavad ka mitmed keskkonnafaktorid: suitsetamine, päikesekiirgus, õhusaastatus, emotsionaalne pinge, liigne alkohol, infektsioonid ja mõned ravimid. Efektiivseks on osutunud ning enim tõestust leidnud eelkõige C- ja E-vitamiin, mõnevõrra ka seleenium, rohelise tee ekstraktid, soja isoflavoonid, tsink ja viinamarjaseemnete ekstraktid. Antioksüdantide hulka kuuluvad veel näiteks merevetikate kompleksid, lükopeen, mustika- ja mustasõstraekstrakt, beetakaroteen. E-vitamiin aeglustab rakkude vananemisprotsesse ja aitab hoida nahka nooruslikuna, vähendades kortsukesi. Aastakümneid kosmeetikas kasutatud C-vitamiini eesmärk on naha niisutamine, värskendamine ja jume parandamine.


Peptiidid

Peptiidid kuuluvad kõikide elusorganismide koostisesse. Keemiliselt saab moodustada erinevaid peptiide, mida kasutatakse vananemisvastases kosmeetikas kahel põhjusel: nad on piisavalt väikesed, et läbida nahabarjääri, ja nad suudavad nahas tekitada kehale loomuomasel viisil soovitud reaktsiooni. Kosmeetikas kasutatakse peamiselt pentapeptiide ja heksapeptiide, mis suudavad kiirendada naha loomulikku kollageeni ning elastiini sünteesi, vähendada kortsujooni, pinguldada nahka ja tugevdada naha tähtsaimat kihti, pärisnahka ehk dermist.

Taimsed tüvirakud

Taimsete tüvirakkude ekstrakt koos rakkude kasvufakoriga on hetkel tõhusaim läbinisti looduslik komponent, mis stimuleerib kollageeni sünteesi ja taastumist ning aitab kaasa naharakkude hoogsale uuenemisele, muutes samal ajal naha nooruslikuks ja säravaks.
Taimsed tüvirakud on looduslik energiaallikas meie endi tüvirakkudele. Tüvirakud on inimkehas esinevad multiotstarbelised rakud, mis võivad võtta kehas ükskõik millise rolli. Tüvirakke esineb peaaegu kõigis kudedes, kaasa arvatud nahas. Seda tüüpi rakud on paljunemisvõimelised, seega aitavad tüvirakud meie nahka tänu pidevale uuenemisprotsessile sileda ja elastsena hoida. Lisaks pakuvad tüvirakud nahale põletikuvastast, noorendavat ja antioksüdatiivset toimet.
Paraku vananedes tüvirakkude kogus ja elujõulisus ning nende võime uusi naharakke luua väheneb, niisiis on teadlased uurinud, kuidas neid tervise ja välimuse hüvanguks kreemituubis „tööle“ rakendada ehk ergutada meie oma nahas olevaid tüvirakke uuenema, tekitades seeläbi noorendava toime. Levinumad taimed, millede tüvirakud on kosmeetikas kasutusele võetud, on näiteks Šveitsi õunad, Alpi jänesekäpp ehk eedelveiss, roosid ja datlipalmid, aga taimseid tüvirakke on võimalik ekstraheerida ka pruunist riisist, sojaubadest, siledast tondipeast ja kadakast. Nende taimede väärtuslikud tüvirakud hävitavad tõhusalt vabu radikaale ja kaitsevad nahka keskkonnast ning päikesest tingitud oksüdatiivse stressi ja nahakahjustuste eest.

Karolin Kuusik, stilist


Morganna`s Elixir noorendav kreem

See toode lubab tulemusi juba kolme päevaga. Alguses tekitas see lubadus pigem kahtlusi, kuid reeglina kipun siiski usaldama tooteid, mille peal on kirjas, et need on kliiniliselt tõestatud. Ja tulemuste mõttes ei erinenud ka minu näonahk teiste omadest – juba kolmandal päeval tundus nahk tõepoolest nooruslikum.

Morganna`s Bellatox kiiretoimeline kortse vähendav seerum
Kui mulle tundus kolm päeva nähtavate tulemuste saavutamiseks kiire aeg, siis see kreem teeb veel võimatumat – pakub kohest tulemust. Kuidas see täpselt sedasi toimida saab, pole mul aimugi, ometi näen juba pärast esimest kasutuskorda tõepoolest siledamat nahka.

Krista Kiin, iluajakirjanik


Morganna`s Neckcolleté noorendav kreem tüvirakkudega

Tegemist on tõeliselt innovaatilise tootega, mis on tulemuste mõttes kindla peale minek. Kui tüvirakud on mängus, võib selle toote efektiivsusesse uskuda. Tulemuseks on pinguldatud nahk nii näol, kaelal kui ka dekolteel. Selline toode võiks kuuluda iga 40+ naise iluarsenali.

Morganna`s 10 aastat nooremaks 30 päevaga hoolduskomplekt
Sellised hoolduskuurid on minu viimase aja suured lemmikud. Eriti kui sisalduses on innovaatilised koostisained, nagu tüvirakud ja peptiidid. Spetsiaalsed hoolduskomplektid võtavad fookusesse ühe eesmärgi ja ka tulemusi ei pea kaua ootama. Juba kolmekümne päeva möödudes on nahk tõepoolest nooruslikum ja mõnusalt värske. Väga mugav komplekt ka selles osas, et kõik tooted on igapäevaseks ilurituaaliks üheskoos ja see võimaldab terviklikku lähenemist ning tõhusat tulemust. Muidu kipub ikka nii mõnegi naise buduaarilauakesel valitsema kaos, kus seerum on ühest, päevakreem teiselt ning puhastustooted sootuks kolmandalt ilumärgilt, igaüks eri fookuse ja toimeainetega.

Teele Teder, toitumisnõustaja


Morganna`s Mango Butter
superniisutav kreem

Mulle väga meeldivad tooted, mis on funktsionaalsed ehk pakuvad mitut lahendust. See toode sobib näiteks hästi väga kuiva naha niisutamiseks, kuid on ka tõhusa noorendava efektiga. Lisaks sobib seda suurepäraselt kasutada nii näol kui ka kehal. Imendub kiiresti ja sobib seetõttu väga hästi ka kätekreemi asemel. Kasutan seda kätel korra päevas, näole piisab minu jaoks paarist korrast nädalas.

Morganna`s 10 aastat nooremaks 30 päevaga hoolduskomplekt
Ma ei ole varem kunagi ühtegi noorendavat ilutoodet kasutanud. See kontseptsioon mõjub aga usaldusväärselt: mitu toodet, millel on erinev funktsioon ja koosmõju ning kindel perioodiline kasutusaeg. Kui alguses tundub nelja erineva toote kasutamine keeruline, siis pärast esimest päeva on asi käpas. Juba esimesel nädalal tundsin, kuidas näo- ja kaelapiirkond oli paremas toonuses, pinguldatud ning nooruslikum.

Morganna’s Alchemy tooted leiad Rosena.ee e-poest novembris eriti heade hindadega. Kõigile tellimustele, mis sisaldavad vähemalt ühte Morganna’s Alchemy toodet ning mille ostukorvi väärtus on vähemalt 40€, lisandub kingituseks Eternal Youth Iluampsude proovipakk (10 kollageeniampsu).

Jaga
Kommentaarid