1. Jogurt

Paljud dieeditajad armastavad jogurtit väga, aga tegelikult sisaldab tavaline poes müüdav maitsestatud jogurt nii palju suhkrut (ca 3-6 teelusikatäit), et dieedile see kohe kindlasti kaasa ei aita. Kui sulle jogurt väga maitseb, eelista magustamata versioone ja lisa neile ise marju juurde.

2. Hommikuhelbed

Kui vaadata reklaame, jääb mulje justkui armastaksid saledad naised süüa hommikuti krõbinaid, aga tegelikult sisaldavad needki nii palju suhkrut, et kaalulangetamisele need küll kasuks ei tule.

3. Mahl

Saledad tüdrukud ei joo pea kunagi mahla, sest näiteks keskmises poelettidel müüdavas greibimahlas on ca 58 grammi suhkrut klaasi kohta, õunamahlas 39 grammi ja pirnimahlas 37 grammi. Söö parem üks värske puuvili ja joo vett peale!

4. Ketšup

Suhkrut leidub ka seal, kus sa seda kõige vähem arvata oskaksid, näiteks ketšupis. Sajas grammis ketšupis on umbes 20-30 grammi suhkrut ja seda tarbides on väga keeruline saledat vormi hoida.

5. Nutella

Jah, Nutella on vastupandamatu, aga su kõhupiirkond sind selle eest küll ei täna. Kahes supilusikatäies Nutellas peitub 21 grammi suhkrut, mistõttu saledate tüdrukute kodust sa seda ei leia.

6. Karastusjoogid

Lisaks sellele, et karastusjoogid ei võta tegelikult janu ära, võid end peale nende joomist veel janusema ja näljasemana tunda. Ühes väikeses purgis kokakoolas on näiteks seitse lusikatäit suhkrut ja saleneda soovijad peaksid selle joomist kindlasti vältima.

7. Lahustuv kohv

Kui su elu on nii kiire ja vaba aega vähe, võid eelistada energia saamiseks lahustuvat kohvi, aga see sisaldab keskmiselt ühe kruusitäie kohta kümme grammi suhkrut. Vau! Seega, leia ikka need paar lisaminutit ja valmista endale värske kohv.

Allikas: Allwomenstalk