Arumäe soovitab lihtsa süsteemina luua erinevad kontod, kuhu tulude kontolt raha laiali kanda, näiteks osa elamiskuludeks, meelelahutuseks, osa pikaajalisteks säästudeks, osa rahalise vabaduse saavutamiseks, enesearenguks ja osa heategevuseks. Selleks saab oma kodupangas luua kontod, kuhu siis tuludekontolt ehk siis n-ö serveerimistaldrikult raha erinevatele säästukontodele laiali kanda.

Ta soovitab iga päev võtta vähemalt minut selleks, et logida oma pangakontole sisse, vaadata, mis on kontode seis ning näha oma rahavoogude trende. “See on vajalik selleks, et saada ülevaade oma tänasest rahalisest seisust. Teil ei ole vaja mingisugust eraldi keerulist isiklikku raamatupidamist. Kui te logite oma kontole sisse ja jaotused on juba paika pandud, siis te tegelikult näete väga selgelt, kuidas teil rahaliselt täna läheb,” toob ta välja.

Arumäe soovitab ka vähemalt kord kuus välja arvutada oma tänase jõukuse määr. Definitsiooni järgi mõõdetakse jõukust ajas, näiteks kui meie säästud on 10 000 eurot, meie igakuised kulud on 1000 eurot, siis meie jõukus on kümme kuud. Arumäe sõnul võib protsessi alguses jõukus olla kas kuu või isegi mõningatel juhtudel päevades. “Me näeme igakuiselt, kuidas jõukuse määr hakkab ajas kasvama,” räägib ta. “Kui me samamoodi süsteemiga jätkame, jõuame ühel hetkel olukorda, kus meie jõukuse määr on võib-olla kolm kuud või kuus kuud. See annab meile majanduslikult palju turvalisema tunde, kui see, kus me täna oleme.”

Loomulikult jõudes sihtprotsentideni, võime ka mõelda välja, kuidas ennast selles olukorras premeerida. “Teeme selle teekonna enda jaoks nauditavamaks, kui mõtleme välja väikeseid preemiaid või tunnustusi iseenda jaoks,” soovitab Arumäe.

Tuleta endale meelde raha kontode vahel laiali kanda

Iga kuu 10-ndal kuupäeval peaks kandma kõik tulude kontole kogunenud rahalised vahendid laiali teistele kontodele. Arumäe soovitab selle kohta teha endale väike meeldetuletus.

Kindlasti soovitab ta ka kord kvartalis vaadata üle oma esmased jaotusprotsendid ja vajadusel ka sihtjaotusprotsendid, et oma rahalist tervist maksimeerida. “Kui me alustame 95 protsendilise elamiskuludega ja teistele säästukontodele jääb igaühele 1 protsent varuks, siis teisest kvartalist alates võiks olla näiteks 90 protsenti elamiskulud ja 2 protsenti igale teisele kontole, kui see vähegi teie jaoks võimalik on,” soovitab ta alustada väikselt ning liikuda sammhaaval edasi. Kord kvartalis võiks ideaalis esmaseid jaotusprotsente vähemalt protsendi võrra tõsta, kui see on jõukohane.
Need ongi kõik jooksvad tegevused mis on vajalik selleks, et seda süsteemi hallata. “Kui me oleme selle ühe korra ära seadistanud ja plaan on paigas, siis tegelikult selle igakuine ülalpidamine on suhteliselt lihtne,” ütleb Arumäe.