Kuna Põhjamaade talved on pimedad, panevad skandinaavlased väga palju rõhku valgustusele. Lisaks on nende kodudes palju aknaid, et loomulik valgus pääseks nii palju kui võimalik samuti tuppa.

Nad koristavad keskmisest rohkem

Vastupidiselt pimedatele talvekuudele on suved Skandinaavias väga valged, mistõttu kipuvad paljud nendes riikides elavad inimesed rohkem koristama, sest päikesevalgus toob tolmu ja mustuse rohkem esile.

Nende kodudes ei ole üldiselt ületoa vaipu

Põhjamaades ei ole moekas katta kogu põrandat vaibaga, sest see on seal elavate inimeste arvates väga ebahügieeniline. Selle asemel eelistavad nad puidust põrandaid ja üksikuid vaipu siin-seal.

Neil pole tavaliselt kodus piisavalt palju panipaiku

Paljudes skandinaavlaste korterites (üldiselt neis, mis on vanemates majades) ei ole pea kunagi sisseehitatud panipaiku ja kui neil pole ebavajalikke asju mitte kuhugi peita, siis neil neid tavaliselt ei ole ka.

Nad usuvad tasakaalu

Skandinaavlased kipuvad elama moto järgi, et "vähem on rohkem", mistõttu nad lihtsalt ostavad vähem asju. Leiad nende kodudest vaid asju, mida nad päriselt kasutavad ja armastavad ning nii ongi kodu rohkem korras.

Allikas: Apartment Therapy