Miks arvab meie haridusminister, et tal on selline õigus? Kas selle õiguse annab talle keskmisest suurem laste arv? Keskmisest suurem soov teha paljulapselise emana ka karjääri?

Igal naisel, kellel on laps/lapsed tuleb hakkama saada 20.-21. sajandi suure dilemmaga: kuidas ühendada töö ja pereelu? On väga tänuväärne, kui seda dilemmat aitab lahendada armastav kaaslane/laste isa. Aga mis siis, kui seda meest/isa pole kusagilt võtta? Näiteks kadus juba ammu ära, ei võtnud vastutust, leidis uue naise, lõi uue pere vms? Statistika näitab, et sageli tuleb naisel/emal see dilemma lahendada ise.

Millised on siis naise valikud? Kindlasti aitab hea töökoha leidmisele kaasa hea haridus. Püüan siinkohal ennetada igat vastuargumenti oma väidetele. Eesti ühiskonnas on levinud seisukoht, kui töötad kassapidajana ja saad mitte-inimväärset palka, oled mingil moel ise selles süüdi. Keegi ei sunni ju sind kassapidajana töötama!

Mulle ei meeldi, kui oma ametipositsiooni kuritarvitamise vabanduseks tuuakse oma lapsed. See on minu jaoks hullem laste ärakasutamine kui Õhtulehe ajakirjanikele süüks pandud ministri laste jälitamine.

Mulle jääb arusaamatuks Mailis Repsi käitumine antud olukorras. Tegid ühiskonnas õiglustunnet arvestades valesti, tunnista seda ja mine oma eluga edasi. Elu läheb edasi ka mitte minister olles. Saabki rohkem emarollile keskenduda. Kui enda meelest valesti ei teinud, aga paljud ühiskonna liikmed arvavad, et tegid, kasuta teistsugust retoorikat. Ära mängi laste kaardile. See on alatu kõigi nende emade (kas paarisuhtes olevate või üksikemade) suhtes, kes ei ole ministrid ja kelle sissetulek ei ole mitutuhat eurot pluss erisoodustusted, kes ei ole kunagi läinud poliitikasse, sest nende päevi täidavad töö ja lastega seotud kohustused ja neil pole sellist ambitsiooni, kes kunagi ei vabanda oma valesti tegemisi oma lastega või kellel pole kuut last.

Tahtsid olla ülitubli? Siis olegi, aga ära pane ülejäänud ühiskonda, oma lapsi ja oma valijaid selle eest vastutama. See ei sobi. Jätab naistest kuidagi väga halva mulje."