2. Toitu tervislikult. Ei tasu alahinnata puu- ja köögiviljade, täisteratoitude ja kala tähtsust toidulaual, sest need vähendavad erektsioonihäirete tõenäosust. Krooniline B12-vitamiini defitsiit võib kahjustada selgroogu sel määral, et lühisesse lähevad närvid, mis vastutavad nii erutuse kui ka peenisesse sõnumite saatmise eest. B12-vitamiini leidub austrites, lõhes, forellis ja loomalihas. Toidulisandina sobib see neile, kel on atroopiline gastriit, mistõttu toitainete imendumine on häiritud. Jälgi, et tarbid piisavalt ka D-vitamiini. Ühes 2016. aastal ajakirjas Atherosclerosis avaldatud uuringus leiti, et meestel, kel on D-vitamiini puudus, on 30% suurem erektsioonihäirete risk.

3. Kontrolli südame-veresoonkonna tervist ehk vererõhku, veresuhkrusisaldust, aga ka triglütseriidide ning halva ehk LDL-kolesterooli ja hea ehk HDL-kolesterooli taset veres.

4. Trimmis vöökoht on parim kaitse. Kui vöökoha ümbermõõt on suurem kui 107 cm, siis on 50% suurem tõenäosus erektsioonihäirete tekkeks.

5. Käi hambaarsti juures. 2013. aastal ajakirjas The Journal of Sexual Medicine avaldatud uuringust selgus, et on seos igemehaiguste ja erektsioonihäirete vahel. Igemehaigused põhjustavad kroonilist põletikku, mis kahjustab endoteelirakke. Need rakud kontrollivad soolte ja ka peenise toonust.