Merilin* (36) on enam kui paarkümmend aastat hoidnud enda sees valusaid lapsepõlvemälestusi, mis saadavad teda ka täiskasvanueas. Ta proovib kogetut aktsepteerida ja endaga süvitsi tegeleda — teisiti ohvrirollist välja ei saa.
Loe edasi…

Ehmatav äratundmine: elu lõpuni jääb hinge tunne, et tekitasin oma lapsele nii palju valu. Ta nägi asju, mida ei tohiks kunagi näha


Pärast pikki vägivaldseid abieluaastaid otsustas Piret* (61) toimuvale punkti panna ja oma elu muuta. Selle sammuni juhtis naise ehmatav äratundmine, et tütar kõnnib tema jälgedes…
Loe edasi…

Rusikaga näkku, jalaga selga: kaalusin isegi tema autoga pankrannikult alla sõitmist, kuna talle oli kõik materiaalne nii oluline


Õnnelikust kooselust kujunes lähisuhteterror, millest ohver ja tema poeg ei näe väljapääsu ka olukorras, kus vägivallatsejalt on võetud lapse hooldusõigus ja talle on kehtestatud lähenemiskeeld.
Loe edasi…

Peidus pinna all: ma ei teadnud, mida teha — helistasin politseisse ja ütlesin, et isa tahab ema ära tappa, äkki tulete või nii…?


Britta* (36) on alati tahtnud olla iseseisev naine ja ta on selle nimel vaeva näinud — kaks magistrikraadi ja mainekad töökohad räägivad enda eest. Tal on teismeline poeg ja armastav elukaaslane. Naine ise on elanud aga hoopis teistsuguses kodus.
Loe edasi…

Mehe lõputu terror: lisaks vaimsele ja füüsilisele vägivallale hoidis mees ka naise pangakaarti oma rahakotis

Illustratsioonid: Shutterstock


Kas suudad kujutleda, et peaksid elukaaslasele iga kulutatud sendi pärast aru andma ja iga ostu tšekiga tõendama? Või andma talle oma ID-kaardi paroolid, et ta saaks internetipangas tehinguid kontrollida?
Loe edasi…

Vastused anonüümsetele küsijatele | Kas naiste tugikeskus pakub ka majutust? Kuidas on toiduga? Kas lapsed saab kaasa võtta?


Helistada tugikeskusesse või mitte? Kahtled, kas tugikeskus saab sind su mures aidata, või kardad, et keegi saab sinu pöördumisest teada? Anonüümsetele küsijatele vastab Eesti Naiste Varjupaikade Liidu esinaine Eha Reitelmann.
Loe edasi…

Elu­muutev otsus | Ebamugavusest ja piinlikkusest hoolimata peab esimese sammu vägivaldse suhte lõpetamiseks tegema ohver ise


Elu vägivaldses lähisuhtes kulgeb lõputus haigetsaamise-leppimise-lootmise nõiaringis. Kui naine otsustab end sellest välja murda ja abi saamiseks politsei poole pöörduda, astub ta suure sammu uue ja ohutuma elu poole.
Loe edasi…

Armukadedus, hirmutamine ja kontrolliv käitumine: tunnused, mis viitavad, et oled vägivaldses lähisuhtes


Järgnevad tegevused viitavad, et tegemist ei ole pelgalt järjekordse tüliga…
Loe edasi…

Jaga
Kommentaarid