President Kersti Kaljulaidi annetatud Iris Janvieri moemaja kleidi alghinnaks kujunes 201.80 eurot.

500Kleiti oksjon kogus tuure juba eelmise nädala lõpus, mil esimesed oksjonikleidid 500Kleiti kampaania Facebooki lehel avalikuks said ning tänasest on kõik pakutavad 648 kleiti pakkumisteks lehel avatud.

Oksjonilt leiab nii Vabariigi President Kersti Kaljulaidi, Liis Lemsalu, Anne Veski, Inga Lunge, Signe Kivi, Kaia Iva, Yoko Alenderi, Reet Linna, Karmel Killandi kui paljude paljude teiste naiste kleite. Lisaks tuntud naistele on oksjonile kleite saatnud tublid, töökad ja toredad naised pea igast Eesti maakonnast.

Kaia Iva annetatud Tiina Talumehe loomingu alghind on 190 eurot.

„Meil on suur rõõm, et huvi meie heategevusliku kampaania vastu selle raske ja väljakutseid täis aasta lõpus, on olnud nii positiivne. Lootsime koguda 500 kleiti, aga kogusime hoopis 648! Ja pidime lõpuks ka mõnele soovijale kahjuks ära ütlema, kuna nägime, et ei suuda rohkem kleite vastu võtta, üle vaadata, ära pildistada ja kirjeldada enne oksjoni algust,“ ütles 500Kleiti kodanikualgatuse korras tehtud kampaania üks algatajatest Katri Link.

„Suurest hulgast kleitidest hoolimata tegime viimase nädala jooksul üliinimlikke pingutusi selleks, et lubatud oksjoni alguspäevaks oleks kõik valmis nagu lubatud ja tänasest on kõigil soovijatel võimalik oma lemmikkleidile meie oksjonilehel pakkumine teha,“ lisas Link.

Gerli Padari kleidi alghinnaks kujunes 150 eurot. Ostuga saab kaasa ka muusiku kaks eksklusiivset albumit.

„6. detsembri südaööl lööme oksjoni tulemused lukku ja koostöös Itella Smartposti ja Cargobusiga toimetame loodetavasti juba enne jõule kõik ostetud kleidid uutele omanikele kätte, pärast ostusumma ülekannet Vähiliidule.“

„Loodetavasti suudame oksjoniga anda oma panuse uue väga vajaliku 3D mammograafi ostmiseks ja Eesti äärealade naiste tervise toetamiseks,“ lausus Link.

500Kleiti heategevuslik kleidioksjon toimub kodanikualgatuse korras ning oksjon toimub Facebooki lehel. Oksjon toimub 30. novembrist kuni 6. detsembrini 2020 ning kleitide müügist saadud tulu toetab Vähiliidu uue 3D mammograafi ostu.