Vartiaineni kleit sai pühapäevasel hääletusel 2244 häält ehk 19,5 protsenti kõigist antud häältest.

Teise koha sai Yle hääletusel president Niinistö abikaasa Jenni Haukio möödunud aasta ballikleit, mille poolt hääletas 1047 inimest ehk umbes üheksa protsenti hääletanutest.

Haukio kleidi autor on Sari Nordström ja naine kandis seda ka 2015. aasta lossipeol, kuid 2019. aasta peoks muudeti seda pisut. Veel möödunud aastal nimetasid Yle lugejad just selle kleidi läbi aegade kõige kaunimaks.

Kolmandale kohale hääletasid lugejad tšehhitar Jitka Nováčková 2019. aasta kleidi (831 häält ehk rohkem kui 7% hääletanutest). Nováčková on Soome jalgpallikoondise kapteni Tim Sparvi abikaasa. Naine soetas oma kleidi Prahast ja see sai möödunud aastal hääletuses teise koha.

Neljanda koha sai muusik Anna Puu 2018. aasta kleit, mille disainis Teemu Muurimäki. Nimekirja pääses veel legendaarne Soome rokipoeet Juice Leskinen, tekstiilikunstnik Vuokko Nurmesniemi, poliitik Jaana Pelkonen ja ooperilaulja Mari Palo.

Presidendi prouast sai Lumivalgeke?

6. detsembril toimunud otsesaates sai ülisuurt tähelepanu presidendiproua Haukio rõivavalik, mida paljud soomlased võrdlesid Lumivalgekese omaga, vahendas Kroonika. Lisaks oli naise soeng sätitud täpselt nii, nagu oleme harjunud tuntud muinasjututegelasel nägema.

Kui tavaliselt avalikustatakse ka kleidi autor ning mõni huvitav fakt esileedi riietuse kohta, siis seekord otsustas Haukio kõik detailid enda teada jätta. "Tähelepanu peaks suunama iseseisvuspäevale ja selle väärtustele, mis tähendab, et sel aastal pole midagi erilist öelda," sõnas Haukio.