Toitumine

Hakka senisest enam pöörama tähelepanu sellele, mida sa sööd ja jood. Mitte ainult toidu nimetusele, vaid ka selle kvaliteedile. Ei piisa sellest, et nimetus kõlab tervislikult, oluline on toidu kvaliteet.

Sama lugu on söögikohtadega. Valida tasub neid kohti, kus sa peene nimetusega kalaroa tellimisel ei avasta end tõtt vaatamas kalapulkadega, mida kokk on enda arvates koos mõne kartuli ja rohelise lehega kenasti taldrikule sättinud. Või tee ise süüa ja kutsu sõbrad külla — siis on kindel et saad kvaliteetset toitu ( kui sa just ise külmutatud kalapulki pannil soojendama ei hakka). Kui end vähegi väärtustad, siis valid võimalusel need toiduained ja söögikohad, mis sinu kehale panustavad.

Riided

Hakka kandma neid riideid, mis toetavad oma energiaga sind sinu tegemistes. Ja eemalda oma riidekapist kõik need rõivaesemed, mida oled kandnud ainult seetõttu, et oled need kunagi meeltesegaduses või sügavas masenduses ostnud või on keegi need sulle kinkinud. Kõik need rõivaesemed ja jalanõud, mis on sinu jaoks oma aja ära elanud ning mis sind enam ei teeni, saada kogunemispunkti või Shalomi või prügimäele.

Kodu

Esimese hooga võta ette suurpuhastus kõikides kappides, sahtlites, riiulites, voodialustes, käekotis, autos, keldris ja pööningul. Lõppude lõpuks oleme me siin Maa peal ju ainult läbisõidul. Inimene ei vaja mõnusaks elamiseks väga paljut. Suurpuhastuse järel keskendu korra hoidmisele. Kreet meenutab ühe vanaproua öeldut: „On oluliselt lihtsam korda hoida kui koristada.”

Töö

Kui juba teed tööd, mis tekitab sinus hea tunde ja on kooskõlas sinu tõelise olemuse väljendamisega, siis hoolitse selle eest, et su töövahendid oleksid korras ning sulle sobivad. Kui sa aga mingil põhjusel teed hetkel tööd, mis sinus head tunnet ei tekita, siis siin on ka vähemalt kaks võimalust. Esimene võimalus on vahetada töökohta. Teine võimalus on muuta enda suhtumist ja vaatenurka. Ühe teooria kohaselt on võimalik mistahes ametipostil anda endast parim ja väljendada oma tõelist olemust ning seeläbi tunda end hästi.

Vaba aeg. Televiisori ees või arvuti taga istumise asemel vali endale teadlikult aktiivsed tegevused. Sellised, mis tekitavad sinus hea tunde ning mis annavad sulle energiat juurde.

Emotsioonid

Kui sa ennast väärtustad, siis vabastad endas kõik lõhkuvad tunded.

Vaimne areng

Ilmselt on võimalik elada ka nii, et sa ei tegele teadlikult enda vaimse enesearenguga, kuid siiski on see ääretult oluline osa iseenda väärtustamisest. See hõlmab mediteerimist, vaikuses olemist, palvetamist ning mingi vaimse praktikaga tegelemist iga päev.

Sõpruskond

Veeda piisavalt palju aega koos sõpradega. Aga ainult sellistega, kes toetavad sind sinu tegemistes, lubavad sul olla sina ise ning mõjuvad sinu energiasüsteemile positiivselt. Pööra teadlikult tähelepanu sellele, kellega sa koos aega veedad.

Füüsiline keha

Pööra iga päev tähelepanu oma füüsilisele tervisele. Pühenda sellele piisavalt aega ja energiat.

Ja nagu Gunnar Aarma väga targalt on öelnud, on hästiarenenud ja hoolitsetud keha kõrge vaimse arenemisastme poole püüdlevale inimesele sama tähtis kui intellektuaalsed võimed ja kõrge moraal. Inimese aju ja närvisüsteem on tema sõnul tihedas seoses kogu organismiga, mistõttu oleneb vaimne areng ja intellektuaalne tase keha tervisest. Nii et liiguta end terviseks ja vaimseks arenguks!

Jaga
Kommentaarid