Kuigi on väga mitmeid viise, kuidas suhet tugevdada ja armastust hoida, on Zaraska lemmiknipp järgnev: “Proovige koos uusi asju ja ärge jääge kogu aeg samasse mustrisse kinni.” Tema uurimustöö tulemusena selgus, et koos partneriga mugavustsoonist väljumine lähendab neid ja mis veelgi parem: “See toob esimese armumistunde tagasi.”

Miks see juhtub?

Zaraska sõnul loob mugavustsoonist väljumisega kaasnev elevustunne kehas füüsilise reaktsiooni ehk n-ö “liblikad kõhus” efekti. Ka teadlased on sellega nõus. Ühe uuringu käigus paluti lõbustuspargis karusselliga sõitnud inimestel hinnata enda kõrval istuva inimese atraktiivsuse taset ning nii meeste kui naiste puhul olid need “hinded” kõrgemad, kui inimesed olid just karussellilt tulnud. Veel üks uuring on väitnud, et inimesed tunnevad tugevamat seksuaalset erutust peale hirmuäratavaid kogemusi. “Seega, kui teed midagi, mida sa kardad, tunned samal ajal ka põnevust,” lisab Zaraska.

See ei tähenda, et peategi täitma oma päevad nüüd benji-hüpetega, vaid piisab ka sellest, kui proovite mõnda uut hobi või lähete näiteks mõneks päevaks autoga ringreisile. Võite vaadata ka lihtsalt mõnda õudusfilmi või põnevikku — seni, kuni proovite midagi, mis teie pulssi tõstab, kaasneb sellega ka vajalik põnevustunne.

Jaga
Kommentaarid