25–35. See on normaalne, kui sul ilmnevad kortsud — eriti silmade all ja kõrval, mida nimetatakse kanavarvasteks, ning suu külgedel. Põhjuseks on 10:10 reegel — sa kaotad iga 10 aastaga umbes 10 protsenti oma kollageenist, niisiis hakkad sa igal aastakümnel nägema järjest rohkem kortse ja lõtvuvat nahka. Hea on see, et su nahatoon peaks ikka veel olema ühtlane, aga sa võid märgata, et see tundub tuhmim ja nahk võib olla kuivem.

35–45. Näo kuju hakkab nüüd muutuma, sest sa kaotad nahaalust rasva. Kortsud muutuvad tugevamaks, eriti need, mis kulgevad suu juurest lõua juurde, ja nasolabiaalsed kortsud, mis kulgevad nina kõrvalt suu juurde. Kollageenitaseme langus viib ka silmalaugude, samuti näo ja kaela kerge lõtvumiseni. Su nahatoon võib kaotada sära, kui rakkude vahetumine aeglustub, aga naha tekstuur peaks ikka veel olema sile. Sa märkad, et nahk muutub kuivemaks ja justkui „kisub“. Samuti võib sul ilmneda akne, sest hormonaaltaseme tasakaal väheneb, liikudes menopausi suunas.

45–55. Rasvatase langeb edasi, aga kui lähened menopausile ja läbid selle, siis põhjustab suurema osa muutusi hormonaaltaseme langus. Nahk muutub märgatavalt kuivemaks ja läheb seetõttu rohkem kortsu. Kollageenikaotus kiireneb ja mõjutab nahka nii, et see lõtvub järjest rohkem (mis algas 40. eluaastates), ning nägu hakkab alla vajuma. Sa märkad, et nahk muutub kahkjaks, kuna
vereringe pole enam nii tõhus.

55+. Nüüdseks on lisaks eelnimetatud probleemidele näo luustruktuur samuti muutunud. Kulmud vajuvad alla ja huuled hakkavad õhenema. Pigmentatsioonirakud kipuvad samuti käituma ettearvamatult, mis võib põhjustada plekilist nahka ja vanaduslaikude ilmnemist.

Võib-olla tunned nüüd lootusetust. Me elame ühiskonnas, mis peab normaalseks, et igasugused vananemise märgid eemaldatakse, ja seda kõike lugedes võid sa tunda hirmu. Aga pea meeles: me kõik vananeme ning me ei saa ega peagi kõiki selle külgi kaotama. Naerukortsud on märk sellest, et sa oled elanud ja et su elu oli täis armastust, rõõmu ja õnne — sa peaksid nende üle uhke olema. Sa ei tahaks iga oma kortsu täita või külmutada, aga samuti ei taha sa ka neid teisi kortse, mis ei peegelda häid aegu. Just neid me hakkamegi selle raamatu abiga tagasi pöörama!

See vajadus tasakaalu järele su näol on põhjus, miks ma ei arva, et näo külmutamis- või täitmismeetodid pööraksid vananemist tagasi. Vastab tõele, et need on teinud revolutsiooni vananemisvastases tööstuses, aga minu meelest pole need võidelnud enneaegse vananemisega tõhusalt. Sa võid teha nii palju süste, kui soovid, aga need ei muuda su naha tekstuuri ega pigmentatsiooni või tooni. Peale selle jääd sa lõksu — sul on vaja neid pidevalt teha, et näeksid „normaalne“ välja, ja seejärel langed sa selle lõksu, et sa enam ei mäleta, mis on normaalne. See viib süstidega liialdamiseni ja paneb sind välja nägema vanema, mitte nooremana. Ära mõista mind valesti, ma ei ütle, et „ära kunagi kasuta täite- või külmutussüste“ — kui sul on tõeliselt sügavad kortsud, mis sind häirivad, siis on süstid ainus asi, mis seda parandavad, aga minu meelest muudab kortsudeta laup või läikiv, tõstetud, külmutatud või turses nägu paljusid inimesi välimuselt vanemaks, kui nad on, ja see pole kindlasti mitte nooruslik ega see, mida me püüame saavutada.