Selleks, et ennast hõrgutistest mitte üle süüa, soovitab treener valmistada teadlikult vähem süüa: „Meie pere veendub igal aastal, et hindasime oma söögikoguseid üle, mis tähendab, et sama rasvarikka toidu tarbimine toimub veel ka järgnevatel päevadel.”

Teine oluline reegel on mitte liialdada portsjoni suurusega. „Pange pool, sööge see ära ja kui tõesti veerand tunni möödudes on tunne, et soovite juurde, siis minge ja võtke,” ütleb ta. Kindlasti ei tohiks kellelegi peale pressida, et toitu tuleb juurde tõsta. Mõistlik on vahepeal ka lauast püsti tõusta ja ennast natuke liigutada, paha ei teeks ka väike jalutuskäik värskes õhus.

Selleks, et jõuluõhtul ülesöömist vältida, tuleks kindlasti ka päeval süüa. „Ärge olge õhtusöögi ootuses päev otsa söömata, siis ei teki ka õhtul vajadust kogu lauda tühjaks süüa,” soovitab Ott.

Ott Kiivika nõuanne ilmus esmakordselt eriväljaandes Teejuht Jõuludeks