Erik ei usu, et teatud toitudel jõululaual kohta pole, kuid oluline on mitte liiga palju süüa, kui hea vorm ja enesetunne tähtsad on. „Soovitan vältida kaloririkkaid jooke, sest nii on kõige lihtsam kaloraaž suureks ajada,” toonitab ta.

Selleks, et mitte üle süüa, tasub toitumisnõustaja sõnul kasutada kolme portsu reeglit: söö kolm portsu värsket köögi-, juur- või puuvilja või salatit, kus viljad on omavahel segatud, ja asu alles siis hõrgutiste kallale. „Selleks ajaks on magu juba üpris täis ja isu pole enam nii suur. Kui aga jätkuvalt on soov tunda seda küllastust ja uimasust, mis pärast suure kaloraaži sisse söömist tabab, siis ühe korra aastas võib seda endale ka lubada, kuid ainult juhul, kui sul pole kaalu ega tervisega probleeme,” paneb Orgu südamele.

Erik Orgu soovitus ilmus esmakordselt eriväljaandes Teejuht Jõuludeks