1. Ta on jurist, suurte kogemustega kohtuvaidleja ja strateegiline nõustaja.

2. Paar kohtus 2013. aastal pimekohtingul, kui mõlemad olid 40ndates, Emhoff lahutanud ja Harris vallaline, ning Harrise parim sõbranna Chrisette Hudlin nad kokku viis. Nad leppisid kohtumise kokku sõnumi teel ja kohtusid juba järgmisel õhtul õhtusöögil.

Hiljem on Harris ka avaldanud, kui raske tal oli avaliku elu tegelasena normaalselt kohtingutel käia. “Ma teadsin, et kui võtan mõne mehe endaga mõnele üritusele kaasa, hakkaksid inimesed kohe spekuleerima,” kirjutas ta memuaaris “The Truths We Hold”. “Ma teadsin, et vallalisi naispoliitikuid vaadatakse teisiti kui vallalisi meespoliitikuid.”

3. Nendevaheline romantika oli justkui keeristorm. Hommikul peale nende esimest kohtingut, kirjutas Emhoff Harrisele e-kirja. “Ma olen liiga vana, et mängida mänge või peita palli,” kirjutas ta. “Sa meeldid mulle väga ja ma tahan teada, kas see toimiks.” Paar abiellus vähem kui aasta hiljem ühel reedesel pärastlõunal.

4. Ta oli kahe lapse üksikisa, jagades hooldusõigust oma esimese naise, Kerstiniga.

5. Tema sotsiaalmeedia kontodelt peegeldub suuresti uhkus oma naise üle, jättes mitmed teised Instagrami abikaasad lausa häbisse. Isegi ta kirjelduses on kirjas: “Isa. @kamalaharris abikaasa. Jurist.“

6. Ta on kiirete jalgadega. 2019. aasta juunikuus, kui Harris pidas kõnet MoveOn Big Ideas Forumi laval, jooksis üks loomade õiguste eest võitlev aktivist lavale, haaras senaatorilt mikrofoni ja hakkas ise publikule rääkima. Harris viidi kiiresti lavalt minema, aga ka Emhoff asus kohe tegutsema, hüpates lavale ja aidates protestijat lavalt eemaldada.

7. Ta leidis enda hingesugulase, South Bendi linnapea Pete Buttigiegi abikaasa Chasteni, 2020. aastal peetud kampaania ajal. Neist kahest said kiiresti suured sõbrad.

8. Ta on juut, mis üllatas ja tegi rõõmu paljudele Harrise toetajatele.


Allikas: Vogue