Nii südamlikku hetke ei ole Washingtonis viimase nelja aasta jooksul nähtud ja selle sõnum on üks: kuigi meil on loendamatu hulk põhjuseid olla mornid, on endiselt põhjust loota.

Veel üks signaal, et tulevik erineb minevikust, peegeldus Jilli ja Kamala riietuselt. Dr Biden valis vööga lilla mantli USA uue põlvkonna disaineri, Jonathan Coheni jätkusuutlikust loomingust. Muuseas, värvitoon ei ole juhuslikult valitud: lilla on üks sufražettide liikumise värve ja tulemus, mis saadakse, kui punane ja sinine kokku segada (viidates ühtsele Ameerikale, mida Joe Biden pidavat ka tänases kõnes puudutama).

Tulevane asepresident Harris kandis tumedanahalise moekunstniku Kerby Jean-Raymondi kaamlikarva mantlit. “Täna me leiname ja terveneme koos,” sõnas ta mälestuspäeval peetud kõnes. “Kuigi oleme füüsiliselt lahus, oleme ameeriklastena hinges koos. Ma püsivalt loodan ja palun, et tuleksime sellest katsumusest välja targemana: oskaksime hinnata lihtsamaid hetki, kujutada ette uusi võimalusi ja edaspidi üksteisele veidi rohkem oma südant avada.”

Eilne mälestuspäev on selle muutuse algus.