Tee läbi järgnev samm, et selgitada välja, kas su juuksehari ikka sobib harjamiseks: katseta enda kammi harjaste tugevust oma käel — kui harjased jätavad kriimustus jälgi või tunned teravust, on aeg ostma minna uut harja.

Kujutage ette kääridega mööda lindiriba tõmbamist. Lint muutub hõredaks, katkiseks ja koledaks. Samamoodi kahjustab kehv kamm juukseid ja juuksejuuri ning tekitab mikrorebendeid.

Millised omadused võiksid olla korralikul harjal?

Õige harjaga saab kammida ka märgasid juukseid. Just täpselt nii. Kõik varasemalt kuuldud ütlemised ja tõekspidamised, et märgasid juukseid ei tohi kammida, on minevik!

Mitmed brändid, näiteks populaarne Tangle Teezer on loonud sobivad harjad nii märgade kui ka kuivade juuste kammimiseks, ilma neid lõhkumata. On ju ebamugav oodata pusas juuste kammimist kuniks need kuivavad ning pärast kammimist on juuksed kahused ja igasse ilmakaarde laiali. Kvaliteetseid kamme kasutades saad kõike seda vältida ja lasta kammitud juustel loomulikult kuivada või föönitades endale vägev soeng teha.

Lisaks sellele peab hari olema sobiv sinu juuksetüübiga. Suvalise kammiga kammides kahjustad sa oma juukseid ja võtad neilt ära võimaluse olla imelised ja säravad.

Miks investeerida korralikku harja?

Juuksehari on üks nendest ilutoodetest, mida sageli ei osta, kuid pea iga päev kasutatakse. Seda enam peaksime mõtlema millist harja me kasutame ja ehk oleks aeg vana välja vahetada.

Investeerides juukseharja, investeerime iseendasse. Odavam juuksehari võib küll alguses tunduda hea ostuna, kuid pikas perspektiivis võib selle kasutamine tuua kaasa hoopis rohkem kahju kui kasu. Odavamad harjased sulavad kiiresti kuumuse käes ja rikuvad sellega juukseid, eriti kui juukseid on värvitud.

Madalamast kvaliteedist tehtud harjaga kammimisel kulub oluliselt rohkem aega juuste sättimiseks, sest tekivad uued probleemid: staatika, kahusus ja juuste purunemine. Kvaliteetsed harjad on vastupidavamad ja kestavad aastaid.