“40ndates tehtava meigi võtmesõnaks on niisutamine,” lisab kosmeetikabrändi Jane Iredale koolitaja Nechelle Turner. “Niisutamine enne meigitoodete kasutamist muudab jume ühtlasemaks ja nooruslikumaks.”

Aga räägime nüüd meikimisest…

Tea oma naha alatoone

“Õige jumestuskreemi tooni valimine sõltub sellest, kui hästi tead oma naha alatoone,” väidab meikar Monika Blunder. “Kui teed selgeks, kas sul on külm, soe või neutraalne nahatoon, muudab see jumestustoodete (näiteks jumestus- ja peitekreemi) valimise nii palju lihtsamaks.”

Aga kuidas seda teha? Jälgi, kuidas su nahk reageerib päikesele. Kui päevitud kergesti, on sul soojad alatoonid. Kui nahk põleb kergesti ära, on sul külmad alatoonid. Kui nahk põleb pisut enne, kui järk-järgult pruunimaks muutub, on sul neutraalsed alatoonid.

Võid leida vihjeid ka ehete abil. Kas su nahk lööb kulda kandes säravama? Sul on soojad alatoonid. Kas see sätendab hoopis hõbedat kandes? Sul on külmad alatoonid. Kui sulle sobivad mõlemad, on sul neutraalsed alatoonid.

Või vaata oma veresooni. Sinised veresooned vihjavad soojadele alatoonidele, rohelised külmadele. Kui sa pole kindel, kumb värv esile tuleb, on sul neutraalsed alatoonid.

Õpi selgeks, millised värvitoonid sulle sobivad

“Kui tead oma naha alatoone, võid vaadata värviratast ja teha selgeks, millised värvid sulle sobivad,” soovitab Blunder. “Soojade alatoonidega inimestele sobivad tavaliselt kuldne, punane, kollane ja soojad pruunid toonid. Külmade alatoonidega inimesed näevad head välja hõbedas, jäises sinises, lillas ja roosas, ning neutraalsete alatoonidega inimesed võivad kanda kõike, kuigi eriti kaunid on nad mu arust roosakas kuldses ja tuhmlillas. Võid otsustada ka oma silmade või juuksetooni abil.”

Valmista alati oma nahk jumestamiseks ette

Nahahooldus enne meiki, alati. Kuulsuste jumestaja Robert Sesnekile meeldib valmistada oma klientide nahka jumestuseks ette hea näokreemi, silmakreemi ja meigialuskreemiga, sest “see täidab nähtavalt peened joonekesed ja muudab meigi püsivamaks.” Meigialuskreemi kasutades soovitab Sesnek kanda seda vaid pisut piirkondadesse, kus poorid on rohkem näha, näiteks põskedel ja lõual.

Ära pinguta jumestuskreemiga üle

“Kui õpid selgeks, kuidas teha kiiresti, aga tõhusalt alusmeik, muudad oma elu nii palju kergemaks. Kui õpid seda tegema õigesti, näeb nahk ka loomulik ja veatu välja,” avaldab Blunder. “Ma armastan kreemjaid tooteid, sest need on nii mitmekülgsed.”

Olenemata sellest, milliseid tooteid kasutad, alusta sellest, et kannad neid näo kesekele ja liigud ühtlustades suunaga välja poole — nii jääb tulemus loomulikum.

Unusta puuder või kasuta seda vähe

Paljud jumestuskunstnikud tunnistavad, et puudrist loobumine või selle strateegiline kasutamine tagab nooruslikuma väljanägemise. “Kui sul pole just väga rasune nahk, kasuta seda vaid kindlates kohtades, näiteks laubal ja ninal,” soovitab Sesnek. Lisaks soovitab Turner kasutada puudrit, mis ei sisalda talki, sest see tõmbab niiskuse endasse ja muudab naha väljanägemise tuhmiks.

Tasakaalusta!

Selle nipi võiks juba varakult selgeks õppida. "Kui kannad pilkupüüdvat huulemeiki, tasakaalusta seda vähemmärgatava silmameigiga ja vastupidi," selgitab Greenberg. Sellest rääkides...

Lihtsusta oma silmameiki

Pehmem silmameik tagab sulle Turneri sõnul nooruslikuma väljanägemise. Sesnek soovitab kasutada vedelat või kreemjat lauvärv, mis jätab loomulikuma väljanägemise. "Selleks hetkeks, kui saame 40seks, kaotab meie silmi ümbritsev nahk elastsust, mis muudab lauvärvi pealekandmise keerulisemaks," lisab ta. Seega, mida vedelam on toote koostis, seda lihtsam on selle pealekandmine ja seda väiksema tõenäosusega kuhjub see kortsukeste vahele.

Hoolda oma ripsmekarvakesi

"Vananedes muutuvad meie ripsmekarvakesed ja kulmud peenemaks ja õrnemaks, mistõttu soovitan kasutada regulaarselt neid hooldavat toodet," tõdeb Turner.

Ära iial loobu põsepunast

"Põsepuna muudab jumestuse tervikuks ja on eriti hea toode, kui oled küpsem," väidab Sesnek, kes eelistab seda kanda põsesarnadele.

Täida huuled

"Veel üks üle 40aastaste naiste mure on nende järjest peenikesemaks muutuvad huuled," teab Turner. "Selleks, et jätta neist täidlasem mulje ilma, et oleksid üle pingutanud, kasuta neutraalsete toonidega huulepliiatsit, et tuua esile nende kaunis kuju enne huulepulga kasutamist." Viimaste puhul eelistab Sesnek kasutada niisutava koostisega tooteid mattide asemel (Jumal tänatud, et huuleläiked on taas moes ja paremad kui kunagi varem!).

Allikas: Purewow