B12-vitamiini puudusest räägitakse enamasti taimetoitlaste puhul, kes ei võta seda vitamiinina juurde, kuid ka segatoidulistel inimestel võib seda esineda.

Kõige lihtsam on B12-vitamiini puudust diagnoosida vereprooviga. Kui kehas on seda vitamiini puudu, võivad lisaks juuste enneaegsele halliks minemisele hakata need suuremas koguses välja kukkuma või muutub juuksekarv tavapärasest õhemaks.

Probleemid kilpnäärmega

Kilpnääret tasub samuti kontrollida, eriti kui märkad oma peas halle karvu. Siis ei ole enam mõtet ootama jääda, et ehk möödub probleem iseenesest. Kui kilpnäärmega on midagi korrast ära, mõjutab see erinevate uuringute kohaselt kiiresti juuksekasvu ja karvanääpse.

Tarbid rohkem rämpstoitu kui tervislikku toitu...

...ja seetõttu on sul erinevate vitamiinide puudus. Lisaks ülalmainitud olulisele B12-vitamiinile mõjutavad normaalset juuksekasvu ka raud, D3-vitamiin, kaltsium ja tsink. Kui sa ei toitu tervislikult ja tasakaalustatult, võid kahjuks varsti ebameeldivat tulemust näha.

Liigne stress

Ülemõtlemine, vähene ööuni, närvilisus… Ka probleemid vaimse tervisega, eriti kui need kestavad pikka aega, võivad mõjutada juuste kasvamist ja nende hallinemist. Proovi elada positiivselt, õnnelikult ja stressivabalt.

Pärilikkus

Kui sa tead, et sinu ema ja vanaema läksid noorena peast halliks ja ehkki sa oled teinud kõik, et ise seda protsessi edasi lükata, pead ehk mingi aeg leppima paratamatusega. Mida rohkem sa selle üle muretsed, seda kiiremini võid halle karvakesi kohata.

Kasutad šampooni, mis sisaldab liiga palju keemiat

Ehk ei tasu ikka osta seda kõige odavamat? Soovides pakkuda oma kehale head ja tervislikku toitu ning riietades ennast kvaliteetsetesse rõivastesse, ei tasu ometi ära unustada, et ka juustele võiks pakkuda parimat hoolitsust.

Kuidas vältida noorena peast halliks minemist (või seda vähemalt edasi lükata)?

  • Masseeri oma pead tihti ja kasuta kookosõli.
  • Proovi föönist, sirgendajast ja lokitangidest kaugele hoiduda või vähenda tunduvalt nende kasutamist.
  • Kaitse end päikesekiirguse eest ja kata oma juukseid, kui oled ereda päikese käes.
  • Vaata, et sinu menüüs oleksid esindatud porgandimahl, mandlid, (leht)kapsas ja brokoli.

Allikas: Brightside