Meghan tõi välja, et tabloidajakirjade poolt kasutatavad taktikad ei ole uudsed ja neil on lastud liiga pikki aastaid ilma tagajärgedele mõtlemata tegutseda. "Nende väljaannete jaoks on see mäng. Minu ja paljude teiste jaoks on see päriselu, päris suhted ja väga tõeline kurbus. Kahju, mida nad on põhjustanud ja jätkuvalt põhjustavad, on sügavale ulatuv."

Meghani juhtum sai alguse mõned aastad tagasi peale seda, kui mitmed meediaväljaanded otsustasid avaldada tema privaatse kirjavahetuse isa Thomasega. "Maailm vajab usaldusväärseid, kontrollitud faktidega, kvaliteetseid uudiseid. Mida The Mail on Sunday ja selle partnerväljaanded teevad, on vastupidine," jätkas Markle avalduses. "Me kõik kaotame, kui väärinformatsioon müüb rohkem kui tõde, kui moraalne ekspluateerimine müüb rohkem kui sündsustunne ja kui ettevõtted loovad oma ärimudeli selliselt, et inimeste valust kasu lõigata."

Lõpetuseks tänas Markle avalduses oma abikaasat, prints Harryt, ema, Doris Raglandi ja juriidilist meeskonda, aga eriti just jurist Jenny Afiat, kes teda selles protsessis igakülgselt toetas.