Need sobivad tõesti kõikidele ja on vähe poode, kus selliseid pükse ei müüdaks. Neid võib kutsuda vabalt tänapäeva klassikaliseks riideesemeks.

Levi’s teksapüksid 501

Need Levi’s-e teksad on eelmistest kirjeldatutest lõdvema lõikega, kuid mitte täiesti lohvakad ja sobivad samuti enamikele kehatüüpidele. Selliste teksapükste juures võib märgata kontrastseid õmbluseid, mis muudavad üldmulje põnevaks.

N-ö „ema teksased” ehk ülikõrge pihaga lohvakamad teksapüksid

Nn "ema teksased" on järjest kasvav trend, millele viitab teksapükste puhul kergelt sissepoole tõmmatud vöökoht, lohvakamad reiekohad ja kitsenevad sääred. Neid pükse saab hõlpsasti välja kanda näiteks kontsade abil.

Eriti laiad teksapüksid

Kahekümnendates noored neiud meenutavad õudusega algkooli aegu, mil selliseid teksaseid kandsid kõik, aga see mood hakkab jälle vaikselt tagasi tulema. Tänavapildis oled ju kohanud juba teismelisi, kes uhkusega laiade teksastega ringi liiguvad?

Ülevalt kitsad, alt laienevad teksad

Need on ülimugavad püksid just praeguseks talveperioodiks, sest laiem sääreosa tähendab, et saad sinna alla mugavalt saapa sättida ja teksapüksid jäävad veel omakorda saapa peale.

70ndate retroteksad

Rääkides alt laienevatest teksapükstest, siis eelmiste puhul oli kirjeldatud veidikene laienevaid sääri, aga nende retroteksade puhul räägime eriti laiast sääreosast, mis peale vaadates lausa voogab laiali. Ehk oled oma ema neiupõlvepiltidel just selliseid kohanud?

Poiss-sõbra teksad

Oled seda nimetust kuulnud, aga siiamaani ei ole veel päris hästi aru saanud, mis riideese see olema peaks? Kohe selgitame.

Neid teksaseid iseloomustab madalam vöökoht, mugavus ja tihtipeale ka üleskeeratud sääreosa või siis ongi sääreosa jäetud meelega madalamaks. Enamasti ei ole need ka üleni üht värvi, vaid siniste puhul viskab sisse ka heledamat sinist ja valget.

Jeggings’id

Teksapüksid, mis nagu on teksased, aga samas ei ole ka, ehk tegu on teksaseid imiteerivate pükstega, mis on enamasti ilma taskuteta venivamast materjalist ja teksapükstega võrreldes ka õhemad.

Neid on hea kanda lohvaka pusaga jalutamas käies. Meenutavad veidi retuuse, aga on samas eraldi kategoorias.

Allikas: Woman&Home