15.03.2021, 11:00
Kui restoranide uksed on kinni, tuleb kokkadel olla leidlik. Tippkokk Tõnis Saare väikesest ettevõtmisest kasvas "tänu" kriisile suur
Mida ja kuidas ta saavutas?
Milliseid tundeid kogesid profikokad, kui restoranide uksed nädalateks lukku keerati? Ja mida nad keset kaost õppisid?
FOTO:
“Mina sukeldusin täie hooga ettevõtlusse, elan nomaadielu," räägib Tõnis Saar (28). "Põhjus, miks valisin rändkoka tee, ei olnud tegelikult koroona. Kaks aastat tagasi sain isaks. Olin kuulnud kokkadest sõpradelt lugusid, kuidas nad pöörase töötempo tõttu oma lapse paari esimest eluaastat ei näinud, ning teadsin, et mina nii ei taha. Tabac, kus tollal töötasin, oli just võitnud Silverspooni auhinna kategoorias “Best Gastropub” ja pääsenud “White Guide Balticu” 25 parima restorani hulka. Oli valida, kas jätkan sama rada, olles saavutanud loodetud tunnustuse — või võtan vastu väljakutse ja hakkan looma uusi formaate."
Oled juba tellija?