Kollageenist sõltub olulisel määral, kui toonuses on meie nahk. See tähendab, et kollageeni vähenemine organismis mõjutab otseselt ka vananemismärkide ilmnemist. Kollageenitase hakkab langema alates 25. eluaastast, mistõttu ongi kasulik seda lisaks tarbida. Kollageen aitab suurendada naha elastsust ja niiskustaset, muutes kortsukesed vähem nähtavaks. Ühes läbi viidud uuringus selgus, et naised, kes tarvitasid 8 nädala jooksul kollageeni, tundsid, kuidas nende nahk on rohkem niisutatud ja elastsem võrreldes naistega, kes kollageeni ei tarvitanud.

Tervemad luud ja liigesed

Vanusest tingitud kollageenitaseme langusega organismis on tihti seotud ka liigesevalud ja luude hõrenemine. Kollageeni tarbimine aitab aga parandada liigeste painduvust ja liikumist, vähendada liigesevalusid ja tõsta luude tihedust. See muudab liikumise kergemaks ja tõenäosus vigastustele on väiksem. Kollageeni tarbimisest võib olla abi ka levinud vaevuste osteporoosi ja artroosi ennetamisel. Ühe uuringu käigus võtsid täiskasvanud 70 päeva jooksul kollageeni toidulisandit ja kogesid vähem liigesevalu ning vaevusteta sportimist võrreldes grupiga, kes kollegeeni ei tarvitanud.

Tugevamad küüned ja läikivad juuksed

Kollageen on tähtis ka kaunite juuste ja tugevate küünte jaoks. Nimelt sisaldab kollageen aminohappeid, mis soodustavad keratiinivalgu moodustamist, mis aitab tuhmunud juustesse tagasi tuua läike ja mõjub hästi juuste kasvule. Ühe läbi viidud uuringu käigus tõdesid osalejad, et pärast kollageeni tarvitamist hakkasid nende küüned kiiremini kasvama ja ei murdunud nii kergesti.

Südametervise toetamine

Kollageeni tarvitamine mõjub hästi ka meie eluks vajalikele organitele, sealjuures ka südametervisele. Usutakse, et kollageen aitab kaasa normaalse kolesteroolitaseme hoidmisele ja et kollageenist on abi ka südamehaiguste ennetamisel. Lisaks mängib kollageen olulist rolli arterite töös, hoides veresooned tugevad ja aidates ennetada ateroskleroosi.

Tugevamad lihased

Kollageenil on tähtis roll ka meie lihaskoe ehitusel, me vajame seda tugevate ja toimivate lihaste heaks. Uuringud näitavad, et lisaks aitab kollageeni tarvitamine ennetada lihasmassi kadumist vanemas eas. Ühe uuringu käigus kogusid lisakollageeni tarvitavad nõrgemapoolsed mehed treeningprograami lõpuks märkimisväärselt rohkem lihasmassi ja jõudu meestest, kes kollageeni ei võtnud.

Naised testisid!

Kollageen teeb organismile pai

Keilit, Anne ja Stiili veebijuht

Olen hakanud sel aastal kollageeni tarbima ja huvituma rohkem selle tervislikest omadustest. Eriti tore on seda teha ampsukestena nagu need ilu- ja liigeseampsud seda võimaldavad. See on nagu komm, mis toob tervist ja viib ka magusaisu. Erilise huviga proovin just liigeseampse, sest olen hakanud viimasel ajal taas rohkem trenni tegema ja mõned kohad annavad siit-sealt tunda. Liigeseampsud peaksid aitama valusid leevendada ja ka tulevikus ära hoida.

Minu esimene tutvus kollageeniga toimus aga joodaval kujul, sest nii kujunes mul lisaks kollageeni tarvitamisele välja ka kasulik harjumus päeva alguses klaasike vett juua. Vesi on meie naha heaolule äärmiselt oluline ja joodavat kollageeni tarbides teed sellele topelt pai. Ei tea, kas see oli päriselt, aga märkasin juba pärast DermaNutrix joodava kollageeni mõnepäevast kasutamist, et nahk ja juuksed on kuidagi säravamad ning küüned tugevamad. Ka laubale tekkima hakanud kortsuke ei häirinud enam nii väga.

Värskendav ja kasulik sõõm!

Irmeli, Moodne Kodu erilehe toimetaja

Kollageenist räägitakse üha enam ja mul on hea meel, et see ka minuni jõudis. Siiani olen vaid lugenud ja mõtteid heietanud, et võiks proovida. Kuna olen loomult laisemapoolne ja kiire elustiiliga, siis mugavus on minu jaoks oluline ja kindel valik on kollageen joogi näol. Pudelike või pool hommikuse mahla asemel on minu jaoks parim lahendus.

Esimesena hakkaski meeldivalt silma, et joogid on väikestes käepärastes pudelites. Sealt edasi meeldis lõhn ja maitse – kerge virsik, kuid mitte magus ja läila, vaid parasjagu hapukas ja meeldiv. Igati sobilik on see, et nii väikesest pudelist saab päris suure koguse vajalikku kätte. Avatud pudel säilib 24 tundi ja selle koguse võib jagada ka kahe päeva peale - väga lihtne kuurina teha. Pudelikesed ise on rohelist, sinist ja roosat värvi. Kõige enam kõnetasid mind sinine ja roosa. Sinine Collibre Active on liigeste ja kõhrede jaoks, roosa Collibre Beauty on vananemisvastane kollageenijook nahale, juustele ja küüntele. Liigesed on mulle muret teinud juba paar aastakümmet ja seega püüan igal võimalusel neid turgutada. Kuivemast kuivem nahk on mul ilmselt juba sünnist saadik – sügistalvine periood toob alati kaasa rabeda ja lõheneva naha. Kollageen on siin igati abiks!

Roheline Collibre Vital on multivitamiinidega ja sisaldab vajalikke vitamiine A, B1, B2, B3, B5, B6, B7 (biotiin), B9 (foolhape), B12, C vitamiin, D3 vitamiin, vitamiin E ja räni. Need on vajalikud igaühele, et olla ka vanemas eas nooruslik, vitaalne ja terve. Kokkuvõttes võib öelda, et need kollageenijoogid sobivad mugavust austavale inimesele – palju tervisele head kompaktselt koos. Saab hommikul enne hommikusööki tarbida või tööle minnes kotti pista, et päeva jooksul lonksukesed ära võtta. Värske, mõnus ja tervisik!

Heategu enda naha jaoks
Mairi, erilahenduste ärijuht Ekspress Meedias

Mu nahk oleks pärast 35. sünnipäeva justkui teada saanud, et nüüd on parim enne aeg läbi. See tähendab, et mu nahk on kuiv, kiskuv ja pole paraku enam nii elastne.

FinCollageni kollageenipulbri kasutamine on väga mugav - maitsetu ja lõhnatu pulber tuleb lisada vette või mahla sisse ja voila – ongi valmis. Tarbides juba tead ja tunned, et toode aitab organismil seestpoolt elujõulisem olla, mis peegeldub omakorda ka välimuses. Tavaliselt joon seda kohe hommikul, siis algab ka päev parema tundega, et olen enda ilu ja naha jaoks heateo teinud. 4nädalase kuuri järel on nahk elastne, rohkem pingul ning näeb noorem välja.

Artiklis mainitud tooted leiab märtsis rosena.ee e-poes soodushindadega. Lisaks leiab valiku tooteid ka Tradehouse ja ProKosmeetika kauplusest ning suurematest Apotheka apteekidest.

Jaga
Kommentaarid