1. Ta ei ole kunagi sinu jaoks olemas viisidel, mil sina oled tema jaoks.

2. Sa oled ainus, kes teie suhte püsimajäämise nimel vaeva näeb ja igapäevaselt sellesse panustab.

3. Sa oled ebakindel ja tunned temaga koos olles pidevalt, nagu sa ei oleks piisav.

4. Sa leiad tema käitumisele alati vabandusi. Ka siis, kui ta on sulle halvasti öelnud või sinu kallal vaimselt või füüsiliselt vägivallatsenud. Sa tunned, et oled ise selles süüdi.

5. Tema peale mõeldes kerkivad su silme ette pigem halvad mälestused kui head.

6. Sina oled alati see, kes vabandab. Tema isegi ei tule selle peale, et ta võiks milleski süüdi olla.

7. Sa tunned enamasti tema lähedal olles, nagu kõnniksid kuumadel sütel. Sa väldid paljusid teemasid, sest kardad, et sa võid teda mingil moel ärritada.

8. Sa ei saa kunagi kindel olla, kuidas ta end täpselt tunneb ja ega ta kogemata mõne vihahoo tõttu ei plahvata.

9. Sina oled ainus, kes tunneb, et te peaksite suhte probleemidest rääkima. Küll aga ei saa sa seda isegi mainida, sest ta muutub kurjaks ja väidab, et sina mõtled probleeme välja. Teil ju ei ole neid.

10. Seega räägid sa pidevalt oma sõbrannadele teie probleemidest, kuid ei võta omaks nende nõu kaaslane maha jätta. Pigem sa vihastad sõbrannade peale ja tõmbud järjest rohkem enda sisse.

11. Kallim läheb endast välja, kui sa soovid temalt midagi. Tal tekib tunne, nagu sa kontrolliksid teda ja sellel ei luba ta iialgi juhtuda.

12. Te ei ole oma ühise tuleviku suhtes samal lainel ja soovite täiesti erinevaid asju.

13. Sa arvad ja usud, et suudad teda muuta või mingi piirini kontrollida. Aeg tagasi reaalsusesse tulla, seda ei juhtu.

14. Kui kallid inimesed teie suhte pärast muretsevad, manad sa naeratuse näole ja räägid hoopis meelalt, kui hästi teil kõik on. Ja samal ajal tunned kurgus tugevat klompi pitsitamas.

15. Te ei liigu oma suhtega ei edasi ega tagasi, te olete täiesti paigal.

Kuidas ühepoolset suhet parandada?

Võtmesõnaks, nagu iga suhte puhul, on ka siinkohal suhtlemine. Kõigepealt on vaja enda jaoks selgeks mõelda, kui väga sa soovid selle inimesega koos olla ja kas teil tõesti oleks ühine tulevik. Sa pead alati arvestama mõttega, et teine inimene ei pruugi muutuda või siis on muutus ainult ajutine. Kui oled otsustanud, et soovid proovida, siis pead rahulikult oma kallimaga rääkima, mida sa tunned ja kuidas oleks sinu meelest võimalik suhet paremuse suunas tüürida.

Kuula, mis tal öelda on. Kui ta pakub lahendusi ja on nõus proovima, siis võite katsetada ja kes teab, ehk suudategi oma suhte päästa. Kui aga kallim jääb passiivseks ega soovi muutuda ning areneda, siis sel juhul on juba iga inimese enda tunnetuse küsimus, kui kiiresti peaks oma eluga edasi liikuma ja mitte laskma kauem endale haiget teha.

Allikas: Mind Body Green

Jaga
Kommentaarid