Kasuta alati peale õues olemist või käte desinfitseerimist naturaalset kreemi

Ja lisaks käte kreemitamisele ära unusta oma sõrmi, täpsemalt siis küünte piirkonda. Ka need vajavad niisutust, et mitte murduda ega hõreneda. Sõrmeotstele võid igapäevaselt lisada ka veidi õli ja määrida seda korralikult küüntele.

Pea meeles, et ilu algab seespoolt

Kui sa ei toitu tervislikult, ei aita haprate küünte vastu kahjuks ükski kreem ega õli. Proovi meeles pidada, et sa sööksid biotiini sisaldavaid toite, näiteks mune, mandleid, avokaadot ja bataati. Ilusate küünte tarvis on vaja süüa regulaarselt ka oomega-3 rasvhappeid sisaldavaid toite, ehk siis kala ja Kreeka pähkleid.

Õigest materjalist kindad

Talvel õues käies peaks meeles pidama, et sa võiksid kanda puuvillaseid kindaid, sest siis saavad käed hingata. Talvel tasuks vältida nahkseid ja veekindlaid kindaid, sest ilmselgelt ei saa käed selliste kinnaste sees piisavalt hingata ja käed hakkavad higistama. Selle tulemusel muutuvad küüned lõpuks nõrgemaks. Mõned korrad ilusaid nahkseid kindaid kanda ei ole muidugi probleem, aga pikemate jalutuskäikude ja igapäevaste õues olevate toimingute tarvis võiks külmal perioodil eelistada ikkagi puuvillasest materjalist kindaid.

Öine hoolitsus

Kui küünte seisukord on täiesti käest ära, soovitatakse teha korralikku hoolitsust, ehk segada omavahel kokku naturaalne käekreem ja küünenahaõli ja kanda see ühtlaselt kätele, näppudele ja küüntele. Siis võid hoida käsi kas pool tundi puuvillaste kinnaste sees, aga võid need ka terveks ööks kätte jätta.

Halvad harjumused jäägu minevikku

Paljudel naistel on tavaks närvilises olukorras küünenahku kiskuda või küüsi näksida. Esiteks on see ebahügieeniline, teiseks rikud oma küüsi ja kolmandaks teed endale haiget. Proovi vaikselt nendest halbadest harjumustest loobuda. Küüned muutuvad kohe palju ilusamaks!

Paus geelküüntest

Kui sa oled talv läbi käinud uhkelt ilusate geelküüntega ringi, siis nüüd, kevade hakul, võiksid kaaluda pikemat pausi. Lase oma küüntel rahus olla ja taastuda pidevast tugevast lakist. Ehk saad need juba suveks nii ilusaks, et ei peagi enam laskma geelküüsi paigaldada?

Allikas: Coveteur