Peale kahekümnendaid eluaastaid hakkab nahas olev kollageenitase vaikselt langema. Oleneb muidugi inimesest, kui kiiresti ja nähtavalt see juhtub. Kollageenitaseme langemisele aitavad kaasa ka näiteks suitsetamine ja päikesekahjustused.

Mida ette võtta?

Püüa säilitada normaalset kollageenitaset nahas

Kuidas seda teha? Loobu suitsetamisest ning su huuled ja kõik ülejäänud organid tänavad sind. Päikese käes olles kasuta kindlasti päikesekaitsekreemi ning seda nahale kandes ära unusta oma huulte ümbrust. Huulte kaitsmine päikese eest on sama oluline nagu ülejäänud näopiirkondade kaitsmine. UV-kiirgus ei mõju ühelegi kehaosale hästi.

Niimoodi toimides saad kollageenitaseme vähenemist kehas veidi edasi lükata või vähemalt ei ole muutused siis nii drastilised. Kollageeni saab toidulisandite kujul ka juurde tarbida.

Joo vett ja niisuta huuli

Vee joomise olulisusest ei saa ühegi tervist puudutava teema puhul üle ega ümber. Paljud meist unustavad kohustuste virr-varris piisavalt päeva jooksul vett juua, aga sellega tehakse endale karuteene.

Kui näos on sinu vanuse kohta enneaegsed kortsud, võib põhjus seisneda väga väheses vedeliku tarbimises. Ka vanemas eas ei tohi unustada vee joomise osatähtsust.

Muidugi võid hoolega teha huuli niisutavaid maske, ka need aitavad tuhmunud huultele sära tagasi anda.

Hea meik aitab alati hädast välja

Paraku ei saa vananemisprotsessi ega kollageeni vähenemist täielikult edasi lükata ja lihtsam on sellega leppida. Elada tervislikult ja õnnelikult, aga leppida.

Jah, huuled ei ole enam nii punased ja säravad nagu kunagi, aga ega elu seetõttu seisma jää. Maailmas on niivõrd palju imelisi huulepulki, et lausa lust on valida, mida endale peale kanda ja rahulolevalt naeratada.

Allikas: Mind Body Green