Teadlaste sõnul mõjutab aga riiete valik ka seda, milline on meie elustiil, vahendab portaal Body and Soul. "See, mida me kanname, mõjutab meie tuju, valikuid, käitumist ja suhtumist... Nende protsessidega käivad kaasas ka meie suhtumine iseendasse ja sellele järgnev käitumine. Lisaks on see seotud ka sellega, kuidas teised inimesed meiega samastuvad," selgitab Austraalias tegutsev psühholoog Sarah McMahon. "Täpsemalt, mida rohkem sa oma välimusega ja riietusega rahul oled, seda paremini end üleüldiselt tunned."

Sellest võib järeldada, et kui kannad nüüd regulaarselt spordiriideid, teed ka muus osas tervislikumaid valikuid, ning seda tõestab ka üks hiljutine uuring. Nimelt selgus Chobani Australia poolt 1200 austraallase seas läbi viidud küsitlusest, et 30 protsenti neist tunnistasid, et toitusid pandeemia tippajal tervislikumalt, kandes samal ajal spordirõivaid.

75 protsenti küsitluses osalenud alla 40aastastest naistest tunnistasid ka, et kui nad näevad spordirõivastes head välja, tahavad nad neid veelgi rohkem osta.

Muidugi kehtib ka vastupidine ehk et see, mida me seljas kanname, võib meid ka negatiivselt mõjutada. Näiteks kodus töötades pidžaamat kandes mõjub see McMahoni sõnul meie vaimsele tervisele negatiivselt. "Arvestades, et see, mida me kanname, mõjutab meie käitumist, on lihtne ette kujutada, et pidžaama kandmist kõrvutatakse voodist töötamise, kodus püsimise ja duši all käimisest loobumisega. Need on käitumismustrid, mida seostatakse sageli depressiooniga."

Seega, kui soovid elada tervislikumat elu, tasub hommikuti pidžaama seljast võtta ja see hoopis spordiriietega asendada.

Jaga
Kommentaarid