See on täiesti normaalne, et soovid oma juuste eest hoolt kanda ja neid ilusamaks muuta. Seni kuni juustega pole probleeme, on kauneid kiharaid kerge loomulikuna võtta. Kõik, kes on maadelnud väljalangevate, murduvate või tuhmide juustega, hindavad terveid juukseid palju rohkem ja teavad, et mõnikord on vitamiinid juustele hädavajalikud.

Hea on teada, et päevas kaotame keskmiselt 70 kuni 100 juuksekarva ja see on täiesti ootuspärane. Muret on vaja tunda siis, kui väljalangevate juuste hulk märkimisväärselt suureneb. Ja ka siis, kui juuksed on haprad, kuivad või tuhmid. Kõik need tunnused annavad märku, et juustel on millestki puudu ja abiks võivad olla Placent Activi juuksevitamiinid.

Kuidas on seotud juuste vitamiinid ja juuste kasvufaasid?

Tänapäevaks on selgunud juuste eri kasvufaasid, mille tundmine aitab juuste eluolu paremini mõista. Väga tihti unustatakse, et juuksed ei kasva pidevalt. Juuksekasv toimub vaid anageense faasi ajal ja just siis on juuksevitamiinid suurimaks abiks. Selles faasis hakkavad rakud hoogsalt tegutsema ja alguse saab uus juuksekarv. Ükskõik millisel ajahetkel on umbes 90 protsenti meie juukserakkudest just selles faasis. Anageense faasi kestuseks on kolm kuni kümme aastat, juuksekarv kasvab selle aja jooksul iga kuu keskmiselt 1,25 sentimeetrit. Juuste kasvu soodustavad vitamiinid aitavad seda keskmist numbrit suurendada.

Eksogeenne faas on tihedalt seotud anageennse faasiga. Selles faasis tõukab uus juuksekarv vana juuksekarva välja. Kui vana juuksekarv eest lükatud, jätkub anageenfaas ja uus juuksekarv tungib pinnale.

Katageenne faas on tuntud ka kui taandarengufaas. Selles faasis on korraga 1–2 protsenti juustest. Võrreldes pika kasvufaasiga on katageense faasi pikkus vaid üks-kaks nädalat ja selle aja jooksul muutub juuksekarva alumine osa nuiakujuliseks. Ja lõpuks telogeenne faas ehk puhkefaas. Suure töö ära teinud, sisenevad juuksed faasi, mis kestab kaks kuni neli kuud ja milles on püsivalt 10–15 protsenti juuksekarvadest. See faas lõppeb juuksekarva väljakukkumisega.

Kuidas juuksevitamiinid aitavad?

Juuste vitamiinid on juuste kasvu toetamisel abiks just anageense faasi ajal – kui juuksed reaalselt kasvavad. Mida pikemaks anageenfaas venib, seda pikemaks saavad ka juuksed kasvada. Juuste kasvatamine on meie keha jaoks parajalt raske töö. Kui peaks juhtuma, et mõnest toit- või mineraalainest on puudu, on juuksekasvu aeglustamine üks esimesi samme, et keha varusid säästa.

Näiteks on uuringutega leitud, et juukseprobleemidega kipub käsikäes käima D-vitamiini ja raua puudus. Mida vähem meil on rauda ja D-vitamiini, seda rohkem probleeme hakkab tekkima. Siin tulevadki mängu juuste vitamiinid, mis aitavad taastada vajaliku mineraal- ja toitainete hulga. Muidugi ei ole olemas tablette, mis kasvataksid üleöö tihedad ja kaunid juuksed. Kõik võtab aega.

Lisaks juuksevitamiinidele saab abi juuksekasvu seerumitest. Juba ampullidesse pakendatud seerum ise sisaldab kasulikke aineid, ent ka seerumi imendumiseks vajalik massaaž on äärmiselt kasulik. Massaaž aitab leevendada stressi ja pingeid ning ergutada verevoolu peanahka, mis omakorda toob rohkem vajalikke toitaineid, aga ka hapnikku.

Mainimata ei saa jätta ka järjepidevuse olulisust. Muutused ei toimu päeva või kahega. Ka parimad vitamiinid juuste kasvuks vajavad vähemalt mõnda nädalat või paari kuud. Kindla rutiini loomine aitab garanteerida, et sa ei unusta enda eest hoolitsemist ja et juuksekasvu soodustavad vitamiinid saavad oma tööd teha. Sellisel juhul on ka tulemusi oodata.

Jaga
Kommentaarid