Ta pääses inimröövimisest öeldes mehele, kes teda röövita üritas, et "pole võimalustki", et ta temaga kaasa läheb.

21. märtsil 1974 oli Anne teel koju ühelt heategevusürituselt, kui äkitselt üks teine auto tee peal ees seisis ja autojuht oli sunnitud auto peatama. Mees nimega Ian Ball väljus teed blokeerivast autost, tulistas Anne'i autojuhti ja nõudis, et printsess temaga kaasa läheks. Printsess keeldus ja ütles: "Pole võimalustki". Ta istus autos edasi ja rääkis Balliga. "Meil oli vestlus selle üle, kuhu me lähme või ei lähe," meenutas Anne aastaid hiljem juhtunut. "Ma olin üliviisakas, sest mõtlesin, et oleks rumal sellises olukorras ebaviisakalt käituda."

Lõpuks tulistas Ball selle kohtumise ajal nelja meest, aga Anne põgenes kriimudeta. Ball arreteeriti ja teda süüdistati tapmis- ja inimröövi katses. Talle määrati karistuseks 41 aastat psühhiaatriahaiglas.

Ta oli esimene kuningliku pere liige, kes osales olümpiamängudel

Printsess Anne osales ratsutajana 1976. aastal Montrealis toimunud suveolümpiamängudel, sõites võistlustel kuninganna hobuse, Goodwilli sadulas. Kuigi ta ei võitnud medalit, oli see esimene kord, kui Briti kuningliku pere liige osales olümpiamängudel

Mõned aastakümned hiljem osales tema tütar, Zara Phillips 2021. aasta olümpiamngudel ning Anne andis talle üle hõbemedali.

Ta rikkus traditsiooni, kui ei andnud oma lastele kuninglikke tiitleid

Anne'il on kaks last, tütar Zara ja poeg Peter. Kui nad sündisid, pakkus kuninganna neile kuninglikke tiitleid, aga Anne keeldus neist. "Ma arvan, et neil oli tõenäoliselt nii lihtsam ja paljud inimesed näevad, et tiitlitega kaasnevad ka miinused," väitis ta 2020. aastal ajakirjal Vanity Fair antud intervjuus. "Seega usun, et see oli õige tegu."

Anne'i kohta öeldakse sageli, et ta on üks kõige hõivatumaid kuningliku pere liikmeid, sest ta osaleb pereliikmetest kõige rohkem erinevatel kuninglikel kohtumistel.

"Kardan, et muudan assistentide elud logistilises mõttes keerulisemaks, aga kui ma olen Londonis, ei taha ma niisama logeleda," nentis ta Vanity Fairile 2020. aastal.

70 aasta jooksul on ta korduvalt tõestanud, et on stiili-ikoon ja paljude arvates ka trendilooja.

"Printsess Anne on tõeline stiili-ikoon ja ta hoolis jätkusuutlikust moest juba siis, kui enamik meist ei teadnud, mida see tähendabki," kirjeldab tema garderoobi Briti Vogue'i peatoimetaja Edward Enninful. "Tema stiil on ajatu ja ta kannab hästiistuvat ülikonda paremini kui keegi, kes mulle praegu meenub."

Printsess hurjutas sarja "The Crown" juuksureid.

Näitleja Erin Doherty, kes kehastub Netflixi sarjas "The Crown" printsessi rolli, väitis, et juuksuritel kulus ca kaks tundi, et talle Anne'ilik soeng luua ja printsessi sõnul pole see üldse loogiline. "Ma ei vaata Netflixi ega "The Crowni", aga näitleja rääkis, kui kaua neil kulus minu soengu loomiseks, ning mõtlesin, kuidas see võimalik on? Minul kulub selleks 10-15 minutit," sõnas printess Anne 2020. aastal temast tehtud dokumentaalfilmis.

Allikas: INSIDER