Juuksespetsialist-trihholoog Natalja Buslova sõnul on juuste väljalangemise peamisteks põhjusteks stress, haigus, palavik, operatsioon, sünnitus, dieet, hormonaalsed häired. Aga ka kevadine vitamiini- ja rauapuudus ning paljud muud tegurid. Tänapäeval on rohke juuste väljalangemise põhjuseks ka COVID-19 põdemine. Viiruse mõjul võib juuste väljalangemise protsess alata peaaegu kohe pärast haigeks jäämisest. Uuringute järgi ilmnes juuste väljalangemine keskmiselt 58,4 päeva pärast COVID-19 esimeste sümptomite tekkimist. 23 protsendil esines hilisemat juuste väljalangemist. Tavatingimustes võib juuste väljalangemine ilmneda alles 2–3 kuud pärast stressi või muid eespool mainitud asjaolusid ja nii palju aega hiljem ei oska me tavaliselt muutuseid ning juuste väljalangemist enam omavahel seostada.

Mida teha, kui juuksed välja langevad ja kuidas seda peatada?

1. Toitu täisväärtuslikult
Juustele on eriti vajalikud oomega-3-rasvhapped, tsink, erinevad vitamiinid ja mikroelemendid. Natalja Buslova tõdeb, et kuna juuksed koosnevad 78–90 protsendi ulatuses valgust nimega keratiin, siis peitub kaunite juuste saladus kindlasti ka valkude tarbimises. Eriti soovitab juuksespetsialist süüa loomset rauarikast liha. Selle toiduaine puudumine menüüst võib hiljem viia juuste hõrenemise ja nõrgenemiseni.

2. Toida peanahka ja juukseid ka välispidiselt
Sageli vitamiinide söömisest ainuüksi ei piisa. Eriti siis, kui organismil on suur puudus vitamiinidest ja mineraalainetest. Sellisel juhul kasutab keha neid vajalikke aineid elutähtsate organite varustamiseks ja juustele ei pruugi sellest jätkuda.

Juuksespetsialist rõhutab, et juukseid ja peanahka tuleks kindlasti sügavuti toita ka välispidiselt.

Pea kümneaastase juuksespetsialisti kogemusega Natalja Buslova on oma klientide puhul näinud väga häid tulemusi Crescina juukseampullidega, mis on toiminud ka raskemate probleemide puhul. Need juukseampullid toidavad juukseid ja peanahka juustele elutähtsate aminohapetega ja kasvufaktoritega, mis soodustavad juuste tihedamaks kasvamist. Lisaks tugevdavad need juuksesibulaid (vaata siit Helen Adamsoni kogemust) ja peatavad juuste väljalangemise. Spetsiaalsed aktiivained turgutavad ka peanaha vereringet.

Et vajalikud toimeained jõuaksid sügavale peanahka ja saavutaksid maksimaalse efektiivsuse, on uued Crescina Transdermicu juukseampullid loodud, kasutades revolutsioonilist transdermaalset tehnoloogiat. See on välja töötatud selleks, et tõhusad toimeained saaksid peanahka imenduda läbi naha kõikide kihtide. Ilma transdermaalse tehnoloogiata toimub juukseseerumite imendumine peanahka vaid nahas olevate juusteavade kaudu. Juuksespetsialisti sõnul neile toodetele Eestis hetkel analooge ei ole.

3. Paranda peanaha verevarustust

Kuna peanaha verevarustus on enamasti aeglasem, siis sageli ei saa peanahk piisavalt toitaineid ja sellest on osaliselt tingitud ka juukseprobleemid. Juuste väljalangemise ennetamiseks või ravimiseks soovitavad spetsialistid regulaarset peamassaaži. Peanaha verevarustust aitavad aktiveerida ka Crescina juukseampullides sisalduvad veresooni laiendavad toimeained. NB! Juukseampullide kasutamine võib nahal tekitada kerget kihelustunnet ja punetust, mis on ohutu, küll aga näitab, et toode toimib. Punetus möödub ise 10–20 minuti jooksul.

4. Vali spetsiaalne juuste väljalangemist peatav šampoon

Kindlasti on juuste väljalangemise puhul vaja endale valida ka spetsiaalne šampoon. Abi võiks siinkohal olla kasvufaktorite ja aktiivainetega Crescina Transdermicu šampoonist, mis muudab juukseid tugevamaks. Buslova sõnul aitab see eriti hästi peanahka juukseampullide kasutamiseks ette valmistada, sest puhastab naha mustusest, üleliigsest rasust ja kõõmast. Šampoon eemaldab juustest staatilise elektri ja sobib ka tundliku peanaha korral.

Naiste ja meeste juuste ning peanaha eripärade tõttu on šampoonid saadaval eraldi naistele ja meestele.

Millised juukseampullid võiksid just mind aidata? Leia õige toode vastavalt juuste väljalangemise tugevusele.

Juuste väljalangemise puhul soovitab juuksespetsialist Natalja Buslova vastavalt juuste väljalangemise ja hõrenemise tugevusele ning juuste olukorrale appi võtta sulle sobivas tugevusastmes Crescina komplekskuuri ampullid (läbipaistavad ja kollased ampullid).


Crescina Transdermic HFSC 200 sobib kasutamiseks nõrga juuste väljalangemise korral ja väljalangemise ennetamiseks.

Crescina Transdermic HFSC 500 sobib kasutamiseks mõõduka juuste väljalangemise korral.

Crescina Transdermic HFSC 1300 sobib kasutamiseks juuste tugeva väljalangemise korral.

Crescina ampullikompleksid sisaldavad kahte sorti ampulle, millest läbipaistva sisuga ampullid on mõeldud folliikulite ja veresoonte seinte tugevdamiseks, et peatada juuste väljalangemine ning pikendada juuste eluiga. Merevaikkollased taaskasvuampullid on loodud juuksejuurte toitmiseks ja uinunud juuksefolliikulite äratamiseks, et juuksed saaksid kasvada tihedamaks ning tugevamaks.

Crescina tooted sobivad kasutamiseks ka raseduse ja rinnaga toitmise ajal ning nende toodetega on saanud häid tulemusi ka paljud noored emad, kellel pärast sünnitust või imetamist on juuksed välja langema hakanud.

Selleks et Crescina juukseampullide toime oleks võimalikult pikaajaline ja tõhus, on nende koostisosad kapseldatud kujul. See võimaldab toimeainetel mõjuda veel paar kuud pärast hoolduskuuri lõppu. Parimate tulemuste saavutamiseks soovitab Buslova kasutada juukseampulle 2–4 kuud.

Juuksespetsialist rõhutab veel üht olulist detaili — tegemist on väga kvaliteetse apteegikosmeetikaga ja neil toodetel ei ole kõrvalmõjusid ega äratõukeefekti ning seetõttu on need täiesti ohutud.

Vaata lähemalt ja leia endale parim toode lehelt www.labo.ee.

Soovitame kindlasti külastada arsti, kui tegemist on äkilise ja väga tõsise juuste väljalangemisega. Mõnedest terviseseisunditest, näiteks kilpnäärmehaigustest, tingitud juuste väljalangemine ei pruugi alluda kodustele meetoditele.

Teel juuste väljalangemisest ja hõrenemisest kaunite ning tihedamate juusteni peab kindlasti varuma aega ja kannatlikkust.

Natalja Buslova
Kui vajad seoses peanaha- ja juukseprobleemidega nõustamist või abi, oled alati oodatud külastama meie juuksespetsialisti-trihholoogi
Natalja Buslovat Hair Live Ilusalongis
(Fr. Kreutzwaldi 5-5, Tallinn, tel +372 5562 6411) või
Juuksetervise keskuse
(Madara 29, Tallinn, tel +372 5551 7415) abivalmis trihholooge, kes aitavad alati murele või probleemile parima lahenduse leida.

Juuste väljalangemise ennetamine ning kiire tegutsemine aitab tervet ja ilusat juust säästa.

Vaata lähemalt: www.labo.ee
Facebook: Crescina Eesti
Instagram: crescina_eesti

Jaga
Kommentaarid