Tšillile annab ainulaadse teravuse ühend kapsaitsiin, tegu on alkaloidiga, mis on tuntud oma valuvaigistava toime poolest. Seda süües paraneb vereringe. Nahaga kokkupuutel põhjustab kapsaitsiin veresoonte laienemist, soodustades suuremat verevoolust ja osad inimesed tunnevad juba mõne minuti möödudes, et keha hakkab vaikselt soojenema.

Kuidas võiks see teadmine aidata kaasa öiste külmade jalgade probleemile? Kui sa oled tulutult proovinud erinevaid lahendusi, et jalad öösel soojad püsiksid, siis ehk võivad sind praegusel jahedal kevadel aidata tšillisokid.

Tšillisokkide tegemine uneajaks on väga lihtne. Raputa veidi tšillipipart soovitud sokkidesse ja liiguta soki sees oma varbaid, et tšillipipar kanduks ühtlaselt jalalabale ja varvastele. Aga ole ettevaatlik, et sa liiga palju pipart ei raputaks, pigem alusta väikese kogusega. Liiga palju pipart lisades võib jalgadel valus hakata ja see ei ole eesmärk.

Ka tšillisokkide tegemine võib põhjustada mõne kõrvaltoime — hommikul lõhnavad su jalad tõenäoliselt tugevalt tšilli järele ja pead vaeva nägema, et lõhnast vabaneda. Samuti võivad su jalalabad ja varbad olla mitu tundi keskmisest roosakamad. Nagu ülal mainitud, kui alguses liiga palju tšillipipart sokkidesse panna, võid tunda valu või liigset kuumust, seega alusta väikese kogusega ja kui see nipp sinu külmade jalgade puhul toimib, siis võid vaikselt rohkem pipart lisada, kui pead seda vajalikuks.

Allikas: Brightside

Jaga
Kommentaarid