Kui istud põrandal ja sööd rätsepistes, aitab see kaasa paremale verevoolule, ehk seedimine saab paremini toimida ja keha omandab vitamiine ja toitaineid paremini kui tooli peal süües. Kuna põrandal istudes peab söömisega ka veidi rohkem vaeva nägema, ehk pead iga ampsu võtmise ajal veidi rohkem ettepoole kummardama, tugevdad sellise kummardamisega oma kõhulihaseid, mis tähendab, et puhitustunne peale söömist võib väheneda või sootuks ära kaduda.

See võib aidata kaalu langetada

Söömise ajal põrandal istumine aitab kaasa uitnärvi paremale toimimisele. Söömise ajal vabastab seedeelundkond hormooni nimega leptiin, mis saadab omakorda uitnärvile signaali, et kõht on täis. Niimoodi saad vältida ülesöömist, mis on tänapäeva ühiskonnas päris levinud probleem.

Muutud painduvamaks

Toolil istudes hakkab selg lõpuks valutama. Maas istudes aga venitad erinevaid lihasgruppe, mis tooli peal istudes ei veni. Samuti sööd põrandal istudes sirge seljaga, ehk lõpptulemusel muutuvad nii selg kui õlad tugevamaks.

Võid isegi kauem elada

Mõningad uuringud väidavad, et kui istud põrandal rätsepistes ja suudad hõlpsasti ilma vaevata ehk ilma käte abita sellisest asendist püsti tõusta, võid kauem elada. Jaapanlaste väitel lisab põrandal söömine ja mitmeid kordi päevas sealt üles tõusmine nende elueale mitu head aastat juurde.

Liigesed venivad paremini

Tundide kaupa toolil istudes muutuvad puusad ja tagumik kangeks, oled ju tundnud küll, kui raske on peale pikka istumist end korralikult liigutada ja venitada? Põrandal istumine aga venitab liigeseid, sest pead pingutama lihaseid, mis toolil istudes on puhkeolekus.

Rüht paraneb

Kui sul ei ole selja taga tooli, mis sind toetaks, pead pingutama seljalihaseid, et sirge püsida. Lihaste pideva pingutamise tõttu paraneb rüht. Kindlasti jälgi, et sa ei vajuks põrandal istudes mugavusest kössi — sellises asendis ei ole midagi tervislikku, hiljem saad hoopis vaevelda seljavalude käes.

Sinu mõtted muutuvad rahulikumaks

Põrandal istudes ja rahulikult süües võiksid vahepeal sisse võtta mõne mõnusa joogapoosi ja rahulikult mediteerida. Peale rasket tööpäeva on vaja oma mõtteid vaigistada, et saaksid keskenduda täielikule kohalolemisele, mis on tänapäeva kiires maailmas muutunud lausa omamoodi luksuseks.

Allikas: Brightside

Jaga
Kommentaarid