Üks kallimatest peab alati võitma

Ära ütle: Sinu arvamus on vale ja kõik! Kas sa tõesti ei mõista, et see kõik on täiesti vale?

Ütle pigem: Ma tahaksin rohkem sinu mõtete kohta kuulda, et sind paremini mõista. Saan aru, et sinu lähenemisviis on minu omast erinev.

Pidev süüdistamine ja mõnitamine

Ära ütle: Meil on jälle arved maksmata ja kuupäev on möödas — kui sa oleksid targem ja parema töökoha peal, ei leiaks me end kogu aeg sellest olukorrast.

Ütle pigem: Meil on arved maksmata. Mis oleks, kui istuks sel nädalavahetusel koos maha ja vaataks oma rahalisele seisule otsa ning otsustaks ühiselt, kuidas kulusid vähendada?

Positiivse lähenemisviisi asemel kasutate kriitikat

Ära ütle: Sa oled egoistlik ja sa ei arvesta minuga mitte kunagi. Sa ei suutnud end isegi nii palju kokku võtta, et anda mulle teada, et sa jääd jälle hiljaks!

Ütle pigem: Ma saan aru, et tee peal võib juhtuda ootamatusi, kuid mulle teeb haiget, kui sa ei anna mulle oma muutunud plaanidest teada. Ma hindaksin väga, kui annaksid mulle kiire sõnumi või kõnega muudatustest märku.

Väldite silmkontakti ja puudutusi

Mõttetu lähenemisviis: Ma pööritan sinu suunas silmi, et anda sulle märku sinu nõmedast käitumisest ja nõmedast iseloomust.

Kuidas saaks paremini: Proovin anda endast kõik, et kallistused ja käest kinni hoidmised saaks jälle meie igapäevaelu oluliseks osaks. Ma tean, et kallima puudutamine on tähtis ja aitab meie suhet parandada.

Tegeled kallima kuulamise ajal mitme asjaga

Mõttetu lähenemisviis: Las ta räägib siis, ma võin ju poole kõrvaga kuulata ja samal ajal ka muude asjadega tegeleda. Mul ei ole nii palju aega, et tema pidevat jauramist kuulata.

Kuidas saaks paremini: Ma tean, et teise inimese ärakuulamine on tema jaoks oluline. Ma võtan teadlikult selle aja, et täielikult tema jaoks kohal olla, analüüsida tema juttu ja aidata vajadusel kaasa mõelda.

Passiiv-agressiivne suhtlemine

Ära ütle: Sa teed alati kõige valesti ja sa oled kohutav kallim! Mida sa sa õige arvad endast?

Ütle pigem: Ma tunnen, et mul keesid emotsioonid üle ja mul on vaja viieteistkümneks minutiks eemale minna, et rahuneda. Räägime palun hiljem edasi ja võtame praegu aja maha.

Segad pidevalt tema jutule vahele

Ära ütle: Sa oled kõigest valesti aru saanud, ma teen sulle kohe selgeks, kuidas asjad käivad.

Ütle pigem: Kas sa oled oma jutu lõpetanud? Ma nüüd sooviksin ise selle teema kohta arvamust avaldada, aga tahan olla kindel, et sa oled saanud öelda kõik, mida sa tahtsid.

Rahulolematustest saavad tülid

Mõttetu lähenemisviis: Sa tahad kogu aeg kõike ja sul ei saa kunagi küllalt! Alles rääkisid reisist ja autost, kust see aia ümberkujundamise soov veel tuli?

Kuidas saaks paremini: See tekitab minus stressi, kui sa soovid kõike korraga. Äkki me saame teha plaani, kuidas soovitut ellu viia? Me peame rahalise olukorra peale ka mõtlema. On sul mõni hea plaan?

Tehnoloogia hävitab kahekesi olemise aega

Mõttetu lähenemisviis: Annad endast töö juures ja eraelus kõik, kuid partnerile annad endast miinimumi ja tunned, et teie kahekesi olemise aeg on just see, kus võiks telefonis passida.

Kuidas saaks paremini: Võta aega, et üks-ühele koos olla, kallistada ja teineteisele silma vaadata. Ilma telefonideta.

Sügavad solvumised ja andestamatus

Mõttetu lähenemisviis: Sellest on mitu aastat möödas ja ta on korduvalt vabandanud, aga ma ei kavatsegi andeks anda ja tõmban selle teema üles iga kord, kui me tülitseme. Ta on selle ära teeninud!

Kuidas saaks paremini: Ma näen, et tal on tõesti kahju ja ma usun, et ta ei teeks seda enam kunagi. Vastasel juhul ei ole mul mõtet temaga koos olla, kui ma ei usu, et ta on arenemisvõimeline. Ma suudan talle andeks anda ja me saame koos oma suhtega edasi minna.

Allikas: Mind Body Green