1. See on palju mugavam

Menstruaalanumat on väga lihtne kasutada, kui sellega ära harjud. Harjumine võib võtta üks, kaks või isegi kolm kuud, kuid kui see töötab, siis ei soovi sa sellest enam loobuda. Lihtsalt sisesta anum tuppe, eemalda, tühjenda, pese ja KASUTA UUESTI. Kuutopsi ei ole kandes tunda ja võid seda kanda nii öösel kui ka päeval kuni 12 tundi järjest – olenevalt verekogusest! Kas pole mitte võrratu?

2. Muretud päevad – ei mingeid lekkeid

Oleme kõik seda kogenud. Kui tampoon saab täis, siis hakkab see lekkima. Nii häiriv. Korralikult sisestatud men­struaalanum, mis on tupes lahti klõpsanud, ei leki, kuna on paigaldamisel vaakumisse tõmmanud. Seega ei pea sa muretsema. Kui koged lekkeid, siis tuleneb see pigem sellest, et anum ei klõpsanud korralikult lahti või kasutad vale suurust.

3. Kaitsed oma keha kahjulike kemikaalide eest

Kas oled mõelnud, mida sisaldavad tampoonid ja sidemed? Paljud neist sisaldavad kemikaale, nagu liim, parfüüm või isegi kloor, ja paneme selle oma keha sisse! Menstru­aalanumad on tehtud 100% meditsiinilisest silikoonist, mis tähendab, et lisatud ei ole mitte midagi kahjulikku. Tampoonid ei ima mitte ainult verd, vaid ka loomulikku ja vajalikku vedelikku, mis peaks tupes olema. See võib viia kuivuse ja ärrituseni ning põhjustada isegi allergilist reaktsiooni. Menstruaalanumad koguvad vaid vere, jättes tupe mikrofloora puutumata.

4. Aitad ka keskkonda

Kas teadsid, et menstruaalanumad võivad kesta kuni kümme aastat!? Mõtle, kui palju tampoone ja sidemeid kasutad vaid ühe menstruatsiooni jooksul, ning korruta see kõikide aastatega, kui sul menstruatsioonid toimu­vad. Üks naine kasutab oma elus keskmiselt 11 000 sidet ja/või tampooni. See on üpris oluline kogus prügi ühe inimese kohta! Tehes säästvama valiku, nagu kuutops, vähendad oluliselt oma isiklikku mõju keskkonnale.

5. Säästad raha

Kuna menstruaalanum võib kesta kuni kümme aastat, säästad ilmselgelt päris palju raha, kui sul ei ole vaja iga kuu sidemeid ja tampoone osta. Menstruaalanum tasub end juba mõne menstruatsiooni vältel ära.

6. Sinu tänuväärne reisikaaslane

Tampooni vahetamine iga 4–5 tunni tagant võib olla üsna tüütu, eriti kui oled reisil. Lennukite väikesed tualetid ei ole selleks tegevuseks just kõige ideaalsemad kohad, rääkimata lennu- või rongijaamas tualettide otsimisest. Kuna menstruaalanuma võib tuppe jätta kuni 12 tunniks, on see sinu ideaalne reisikaaslane – sa ei pea päeva lõpuni muretsema ja võid menstruatsiooni ajal seega muretumalt reisida.

Veel üks positiivne asi – võid oma menstruaalanumaga basseinis või ookeanis ujuda. Seda tampooniga tehes riskid bakterite imbumisega tampooni.

7. Sport? Ei ole probleemi

Võib-olla mõtled, et kas võid menstruaalanumat kandes sportida. Vastus on jah! Võid kuutopsiga harrastada kõiki spordialasid. Ujumine, fitness, jooga, ratsutamine, rattasõit – piiranguid ei ole. Vaakum hoiab anumat paigas ja sa ei pea isegi muretsema, et häiriv tampoonisaba välja ripub.

8. Mine oma menstruaalanumaga magama

Võid anum tupes isegi magada. Sa ei vaja enam suuri, ebamugavaid öösidemeid. See on päris tore!

9. Anumad suudavad vastu võtta suurema verekoguse

Menstruaalanum võib tegelikult mahutada kolme suure tampooni jagu verd. Seega, isegi suurema vooluse korral ei pea sa menstruaalanumat nii sageli tühjendama, kui peaks vahetama tampooni. See teeb elu lihtsamaks.

10. Sa ei pea enam rõvedate tampooninööridega tegelema

Tampooninöörid on lihtsalt rõvedad. Need võivad uriinist läbi imbuda, need võivad kogemata ujumisriietest välja rippuda ja olla nähtaval, kui magad alasti. Menstruaalanumast ei ripu midagi välja, see on täielikult sinu keha sees.

Jaga
Kommentaarid