Üllatavad uuringutulemused

Kanadas viidi täiskasvanud heteroseksuaalsete meeste seas läbi uuring, kus esitati küsimusi isikliku seksuaalse käitumise, seksuaalse ajaloo ja poliitiliste ning sotsiaalsete väärtuste kohta. Selgus, et vaid 22% vastanud meestest olid feministliku mõttelaadiga. 60% vastas, et nad ei ole feministid ja 18% ei olnud selles kindlad. Ja nagu ka varasema uuringu puhul, mis viidi läbi feminismi tunnistavate naiste seas, selgus ka praeguses uuringus, et feministlikutel meestel on suurem haridustase.

Kas feministlikumad mehed tõesti seksivad rohkem?

Uuringu tulemustest lähtub, et jah. Mehed, kes identifitseerisid end kui feministe, olid olnud oma naisega rohkem ja tihedamini nii oraalses kui vaginaalses vahekorras, võrreldes meestega, kes oma hinnangul ei ole feministid. Samuti selgus, et feministidest mehed ja need, kes ei olnud oma vastuses kindlad, said tegeleda rohkem ka oma naise rindade hellitamisega. Selgus ka oluline tõsiasi — sama grupp mehi, ehk feministid ja need, kes polnud vastuses kindlad — üllatasid oma sõnade kohaselt partnerit tihti oraalseksiga. Seda on tähtis märkida, sest tänu oraalseksile ja klitoriaalsele stimulatsioonile on enamikul naistel võimalik jõuda orgasmini. Pelgalt vaginaalse suguühte ajal on orgasmini jõudmine palju raskem.

Mis sellest kasu on, kui mees on feministliku mõttelaadiga?

Nagu uuringust selgub, on feministlikumad mehed rohkem keskendunud sellele, et oma kallimale naudingut pakkuda. Paljudes suhetes valitseb orgasmide mõttes suur sooline ebavõrdsus ja feministlikumad mehed üritavad seda ebavõrdsust leevendada, suunates oma energia partneri rahuldamisse. Kui voodielu kõrvale jätta, tegelevad feministlikud mehed ka näiteks tööelus võrdõiguslikkuse toetamisega ja otsivad aktiivselt mooduseid, kuidas palgalõhet vähendada.

Allikas: Insider