Eelarveliselt ja mastaabilt ambitsioonika videoprojekti ette võtnud Antoniuse moeetenduse produtsendi Piret Vapajeva sõnul annavad lühifilmid palju mõtestatumalt edasi kollektsiooni sõnumit ning detaile. Moefilmide kontseptsiooni üks kandev komponent oli lokatsioonil, mistõttu Antoniuse moeetenduse filmide loomisel sai kasutada mitut võttepaika Tartus ja selle ümbruses. Võtted toimusid nii ÖÖD peegelklaasidega majas, Tartu prestiižseimas Duo Loftid kortermajas kui ka päris kodudes Tartus.

„Meie meeskonna jaoks oli võttepaikade otsimise protsess loominguline väljakutse, kuna iga lokatsioon pidi vastama moedisaineri nägemusele. Näiteks disainer Irja Lembra kudumikollektsiooni esitluse jaoks oli meil vaja hästi pehmet ja sooja kodust võttekohta, kus oleks puupliit ning muu kodusoojusest pakatav. Modulaarse kontseptsiooniga Läti disaineri Gunta Edele kollektsioon nõudis jälle palju kodust ruumi ja õhku. Leidsime lahenduse meie pikaaegse partneri Eesti Rahva Muuseumi näol, kus tegelikult tartlane tunnebki end väga koduselt“ lausus Vapajeva valikute tegemisest.

Väljakutseid jagus ka Estonian Fashion Festivali soengupartner Eleven Australia meeskonna jaoks, kes tegi terve maikuu vältel soengud kõigi kolme festivali moeetenduse jaoks. „Eleven Australia esmakordne koostöö Estonian Fashion Festivaliga oli kõike muud kui igav - võttepäevade hulk oli märkimisväärne, disainerite kreatiivsus oli jalustrabav ning selle melu sees oma tiimiga tegutsemine oli kindlasti meeldejääv kogemus,“ lausus Eleven Australia turundusjuht Anna Murulauk edukast koostööst.

Antoniuse moeetenduse 2021 moefilme saab näha Hannes Rüütli, Gunta Edele, Liis Tiisvelti (iLLIMOR), Jūratė Vaškienė ja Irja Lembra kollektsioonidest.

Lühifilmid esilinastuvad täna õhtul kell 19 Anne & Stiili vahendusel: www.annestiil.ee/EFF

Estonian Fashion Festival toimub aastast 2018 Tartu Loomemajanduskeskuse, Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia ja Kõrgema Kunstikool Pallas koostööna. Effi haldab MTÜ Eesti Moe Festival eesmärgiga pakkuda noordisaineritele stardi- ja ekspordiplatvormi.

9. juuni moeetendust Mood-Performance-Tants on võimalik järgi vaadata SIIT.

Vali oma lemmik Estonian Fashion Festival 2021 disainer SIIN.

Jaga
Kommentaarid