Eesti üks tuntumaid stiliste Karolin Kuusik nentis, et töörõivad on töökultuuri ja klienditeeninduse protsessi ülioluline osa, kuid samas peavad tööriided olema ka trendikad ja mugavad, et iga töötaja tunneks end neid kandes hästi.

“IKEA vormirõivastes peegelduvad moe kõige paremad supervõimed ühendada inimesi, teha elu mugavamaks ja muuta iga päev veelgi ilusamaks. Eriti meeldib mulle uue vormirõiva lihtsus ja nutikus. Ei midagi üleliigset, kuid samas on olemas kõik, mida vaja, et end tööl hästi tunda. Mulle tundub, et just liigse konservatiivsuse puudumine muudab IKEA vormiriided eristuvateks tüüpilistest tööriietest, kuna need tunduvad nii mugavad, et neis võiks veeta ka oma vaba aega,” kirjeldas Kuusik. Stilist lisas, et funktsionaalsuse, ilusa disaini ja mugavuse ühendamine moedisainis kõlab lihtsamalt, kui see tegelikult on. “IKEA on suutnud kõik need head asjad enda mitmekülgsetes vormirõivastes kokku tuua. Tulemuseks on stiilsed riided, mis on lihtsalt kantavad ja ühendavad kogu IKEA suurt pere,” sõnas Kuusik. Ta nentis, et on hea näha, et neis riietes ei ole üleliia rõhutatud naiselikkust ja mehelikkust ning on kaugelt äratuntavad.

Disainerite ja töötajate ühise jõupingutuse tulemus

IKEA enda disainerite loodud vormirõivad kajastavad ettevõtte kehtestatud demokraatliku disaini põhimõtteid. Näiteks nagu vormi, funktsiooni, kvaliteeti, jätkusuutlikkust ja madalat hinda, nagu kõigi teiste IKEA toodete puhul. Töörõivad on inspireeritud ettevõtte Rootsi taustast.

“Sinise ja kollase valik põhineb Rootsi lipu värvidel. See kombinatsioon peegeldab meie Skandinaavia päritolu ja on ka väga praktiline. Kollane muudab meie töökaaslased poes hästi nähtavaks,” sõnas Aleksejs Mihailovs.

Lisaks on vormiriiete kujundamisel pandud rõhku jätkusuutlikkusele. “IKEA uued vormiriided on valmistatud põhimõttel, et kasutatakse võimalikult vähe toorainet, vett ja kemikaale. Kasutatud tekstiil on valmistatud säästvalt kasvatatud puuvillast, taaskasutatud polüestrist ja puidu ümbertöötlemisel saadud tselluloosikiust. Samuti oleme võtnud arvesse vormiriietuse eluiga ehk kõik detailid on valmistatud nii, et neid oleks võimalikult lihtne taaskasutada või ümber töödelda,” selgitas IKEA Tallinna tellimis- ja väljastuspunkti juht.

Enne ülemaailmset vormirõivaste vahetust testis uut riietust 400 IKEA töötajat üle maailma. Kogu testperioodi jooksul paluti neil jagada oma arvamust ja kogemust uute vormiriiete kohta, et teada saada, mis teeb riietuse mugavaks ja mida tuleks veelgi paremaks muuta. Seega on uued vormiriided disainerite ja töötajate ühise jõupingutuse tulemus.

IKEA uued vormirõivad on kasutuses ka IKEA Tallinna tellimis- ja väljastuspunktis. Lisaks on IKEA esindustes üle maailma loodud spetsiaalne ekspositsioon, mis jutustab IKEA vormiriiete saamisloo.

IKEA vabadele töökohtadele saab kandideerida SIIN.

Jaga
Kommentaarid